Denizli'den bu yılın ilk 6 ayında gerçekleştirilen ihracatın 846 milyon dolara ulaştığı belirtildi.
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli ihracatının ilk 6 ayı ile ilgili rakamları açıklamak için birlik binasında basın toplantısı düzenledi. Denizli'den bu yılın ilk 6 ayında yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 44.28 artarak 846 milyon 427 bin dolara ulaştığını belirten Süleyman Kocasert, "Haziran 2011 ayı içerisinde kayda alınan, ana sektörlerimizden olan tekstil ve hammaddeleri ihracat rakamı 18 milyon 304 bin dolar, hazırgiyim ve konfeksiyon rakamları da 94 milyon 930 bin dolar olarak gerçekleşti" dedi.
DENİB ihracat rakamlarının yaklaşık yüzde 46.7'sini oluşturan bornoz-sabahlık, havlu, mutfak bezleri, çarşaf-nevresim ihracatında da artış sağlandığını ifade eden Kocasert, "AB ülkelerine yapılan ihracat geçen yılın ilk 6 ayına göre yüzde 37.6 artarak 459.5 milyon dolardan 632.5 milyon dolara ulaştı. Bu rakam toplam ihracatın yaklaşık yüzde 75'ini oluşturuyor" diye konuştu. Denizli ihracatında ilk üç sırayı alan ülkelerden Almanya'ya yönelik ihracatta yüzde 36.2, İtalya'ya yapılan ihracatta yüzde 30.1, Fransa'ya yapılan ihracatta da yüzde 37.4 artış meydana geldiğini belirten Kocasert, Türkiye'nin 2001 yılında ekonomik kriz yaşadığını, ekonomik krizin ardından uygulanan başarılı politikalarla, bugünlerde tüm dünyanın dikkatini çeken başarılı bir ekonomik performans sergilediğini ifade etti.
"Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan verilere çok sevindik" diyen Kocasert, şunları söyledi:
"Türkiye yüzde 11'lik büyüme oranı ile 2011'in ilk çeyreğinde en yüksek büyüme oranını yakalayan ülke oldu. Öyle ki Mayıs ayında AB Ekonomi ve Maliye Bakanları arasında gerçekleştirilen Bakanlar Diyaloğu toplantısında Türkiye ekonomisi için parlayan yıldız yorumu yapılmış ve diğer aday ülkelere örnek gösterilmişti. Ne var ki ithalattaki hızlı artış ise cari denge düzeyini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Cari açık sorununun gerçek anlamda çözüme kavuşması için dış ticaret açığının kapanması gerekiyor. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, ithalatı dizginleyen ihracatı ise özendiren politikalar üretmek zorundayız. Kurların mevcut düzeyinin, ihracatçılar için ideal düzey olduğunu söylemek mümkün. Ülkemiz ihracatı her ay yüzde 20'nin üzerinde artış oranları yakalıyor. Eğer öngörülmeyen bir gelişme olmaz ise 2011 yılı sonu itibari ile Türkiye'nin Cumhuriyet tarihindeki en yüksek ihracatı gerçekleştirmesi bekleniyor."