1
Temmuz
2024
Pazertesi
İZMİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi

Tarihçe

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi 1992 yılında kurulmuştur. Fakültede beş bölüm bulunmaktadır. 1988 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan İngilizce İşletme Bölümü, İşletme Fakültesinin kuruluşuyla fakültenin ilk bölümü olarak yerini almıştır. Fakültenin kuruluşu ile birlikte eğitim vermeye başlayan diğer bölümler İngilizce İktisat ve İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümüdür. İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü İzmir’de kurulan ilk İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü olma özelliğine sahiptir. 1991 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Turizm İşletmeciliği Bölümü, 1994 yılında İşletme Fakültesine katılmıştır. Bölüm 2002-2003 öğretim yılına kadar Türkiye'deki üniversiteler arasında mesleki derslerin İngilizce ve Fransızca olarak verildiği tek turizm işletmeciliği bölümü olma özelliğine sahipti. Ancak 2002-2003 Öğretim yılında Fransızca hazırlık sınıfı kaldırılmış ve yalnızca İngilizce dilinde öğretim yapan bölüm durumuna gelmiştir. Bu yıldan başlayan uygulamada Fransızca derslerinin saatleri artırılarak Mesleki Yabancı Dil dersine dönüştürülmüştür. Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü, 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca 03.09.2008 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar uyarınca kurulmuştur.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kaynaklar Yerleşkesi
Adres2 :Buca / İzmir
Posta Kodu :35160
Telefon :(232) 453 50 60
Faks :(232) 453 50 62
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.