23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

"Carte D'or Konserleri" sürüyor

"Carte D'or Açıkhava Konserleri" kapsamında düzenlenen konserlerden ikincisi Karşıyaka Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu'nda Bülent Ortaçgil ve Ezginin Günlüğü'nün katılımıyla gerçekleşti.

Carte d'Or'un ana sponsorluğunda, MAP İletişim ve Atlantis Yapım tarafından düzenlenen konserde; konseri izlemeye gelenlere ücretsiz dondurma dağıtıldı. İzleyicilere müzik şöleni yaşatmanın yanı sıra AÇEV'in "7 Çok Geç" kampanyasının farkındalık çalışmalarına destek olunan Carte d'Or konserleri ilgi görüyor.

Türkiye'de pop müziğin yaşayan önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil ve Ezginin Günlüğü, ortak konser projesinde bu kez İzmirlilere seslendi. Konserin ilk yarısında sahne alan Bülent Ortaçgil; Nazım Hikmet, Orhan Veli gibi şairlerin şiirlerinden bestelediği şarkılarıyla İzmirlilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Son parçasını Ezginin Günlüğü'nden söyleyen Ortaçgil ile birlikte Ezginin Günlüğü gurubunun solisti Hüsnü düet yaptı.

Daha sonra sahne alan Ezginin Günlüğü 1980 isimli parçasıyla başladıkları konserlerinde "Gemi, Eksik Bir Şey Mi Var Hayatımda, Ebruli" gibi unutulmaz parçalarını seslendirdi. Konsere gelen davetliler, bir yandan Carte d'Or'un konserler için özel olarak ürettiği dondurmaları yedi, bir yandan da sevdikleri şarkılarla coştu.

Karşıyaka Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşen konserlerin ilkinde 30. yılını kutlayan Yeni Türkü Grubu konser vermişti. Konserlerin 3. ve son bölümünde 6 Ağustos 2009 tarihinde Erol Evgin 40. Sanat Yılını aynı yerde İzmirlilerle kutlayacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 10:47:52
Güncelleme :31 Temmuz 2009 Cuma 10:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?