23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

10 bin işadamı İzmir'de

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), dev bir organizasyona daha imza attı.

Federasyon'un düzenlediği 'İş Geliştirme Platformu-09'da Ege Bölgesi'nden 10 bini aşkın işadamı bir araya geldi.

İki gün sürecek organizasyonda 30 bini aşkın iş görüşmesi yapılması bekleniyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen platformun açılışına Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, wmilletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda domuz gribine karşı protokol üyelerine Elif Kozmetik tarafından antibakteriyel jel dağıtıldı. 12 ilden 2 bini aşkın işadamını temsil eden ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) da üyesi olan ESİDEF'in İş Geliştirme Platformu, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştiriliyor. Bu yılki organizasyona 30 sektörden 220 firma, 300'ü aşkın stantla katılıyor. Farklı sektörlerden firmaların ortak işlere imza atması beklenen platforma, Demokratik Kongo, Irak, Kazakistan ve KKTC'den de işadamları katılıyor.

Açılışta konuşan aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Kavaf, "Bu organizasyonlar, küçük işletmelere yeni ufuklar açıyor." dedi. Türkiye genelinde sanayi işletmelerinin yüzde 15'inin Ege'de yer aldığına dikkat çeken Kavaf, bu çerçevede ESİDEF'in toplantısının büyük önem taşıdığını aktardı. Kavaf'ın konuşmasından önce kürsüye çıkan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise Denizli'de bazı işadamlarının, işlerinin bozulması sebebiyle intihar etmelerini hatırlattı. Kavaf, bu konuya da değinerek, "İnsanların işletmeleriyle ilgili sıkıntıları olabilir ancak kişisel problemleri de olabilir. Bunlardan doğan sonuçlar üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum." değerlendirmesini yaptı.

İzmir Valisi Kıraç ise organizasyonu 'büyük buluşma' sözleriyle nitelendirdi. Kıraç, "Burada bulunan firmalar, hem kendilerini hem de ürünlerini tanıtma fırsatı buluyor. Organizasyon, hem bölgenin hem de ülkenin üretimine büyük katkı sağlayacak." diye konuştu. İzmir'de girişimciler için büyük bir potansiyel olduğunu vurgulayan Vali Kıraç, İzmir Kalkınma Ajansı kanalıyla firmalara 2009 yılında 62 milyon lira kaynak aktaracaklarını dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.

FUARDAN DAHA FAZLASINI SUNUYORUZ

ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, platformun katılımcılara fuardan fazlasını vaat ettiğini söyledi. Geçen yılki organizasyonda 28 sektörden 250 firmanın ürünlerini sergilediğini hatırlatan Davulcuoğlu, 9 bin olan ziyaretçi işadamı sayısının da bu yıl 10 bini bulacağını anlattı. Ekonomik krizin etkilerinin devam ettiğine dikkat çekerken, "Ekonomi yönetiminden, gerekli tedbirleri sürdürmelerini istiyoruz." açıklamasını yaptı. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise 'İş Geliştirme Platformu'nun verimli bir etkinlik olduğunu, işadamları arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağladığını anlattı. Özer, "Birçok işadamı, bu organizasyonda tanışarak birbirinden alışveriş yapmaya başladı." dedi.

Orkide'ye teşekkür plaketi

ESİDEF İş Geliştirme Platformu'nun bu yıl ana sponsorluğunu Orkide Yağları yapıyor. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, platformun açılışında Orkide Yağları Yönetim Kurulu Başkanı ve ESİDEF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Küçükbay'a bir teşekkür plaketi sundu. Açılış töreninin ardından İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'la birlikte Orkide standına misafir olan Bakan Kavaf'a, Küçükbay tarafından yağ hediye edildi. Ziyaret esnasında stantlarda ilginç sahneler yaşandı. Bakan Nihat Ergün, bir standı ziyaretinde elektrikli bisiklete bindi. Firma sahibinden bisikletlerin ithal mi yerli üretim mi olduğunu sordu. Çin'den ithal olduğunu öğrenince, "İlgili firma ile görüşüp bunları Türkiye'de de üretmeniz gerekiyor." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 17:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?