23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

15 bin korsan kitap ele geçirildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan bir kitapevine baskın yapıldı. Bir iş merkezinde bulunan kitapevinden piyasaya çok sayıda bandrolsüz kitap sürüldüğü tespit edildi. Düzenlenen operasyonda tamamı aynı yayınevine ait olan ve bandrolsüz olduğu belirlenen 14 bin 887 kitap ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Kemeraltı, Salepçioğlu İş Merkezi'nde bulunan bir kitapevinde piyasaya bandrolsüz kitap sürüldüğünü tespit eden Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri işyerine baskın düzenledi. Yapılan kontrollerde raflarda dizili satışa hazır vaziyette bandrolsüz kitapların bulunduğu tespit edilirken kitapevinin yanında bulunan 2 ayrı dükkanın da işyeri sahibi M.K. tarafından depo olarak kullanıldığı belirlendi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları baskında her iki depodan çuvalların içinde 14 bin 887 kitap ele geçirildi. Depolardan çıkarılan çuvallar mühürlendikten sonra bir kamyona yüklenerek yasal işlem yapılmak üzere Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İşyeri sahibi M.K.'nın ise alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 09:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?