23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

15 çocuğa en anlamlı hediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, aralarında çocukların da bulunduğu sosyal güvencesiz 15 işitme engelliye daha "ücretsiz" işitme cihazı taktı; pek çok ailenin yaşamını değiştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, sosyal güvencesiz işitme engelli hastalara "ücretsiz" işitme cihazı takmaya devam ediyor. Bugüne kadar 60 işitme cihazı armağan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 işitme engelli vatandaşı daha "ses"e kavuşturdu.

Yeniden duymaya başlayan çocuklar ise 23 Nisan Bayramı için en anlamlı hediyeyi almış oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu adına Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Eker ve Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Hülya Güven'in de hazır bulunduğu törende, kulaklarına işitme cihazı takılan çocukların ve ailelerin mutluluğu görülmeye değerdi. Kulaklara takılan küçücük cihazlar, yeni umutların ve başlangıçların da habercisi oldu.

Bir gün konuşacağı umuduyla 4.5 yaşına kadar gelen Emir Can'ın 6 ay önce bir kulağının duymadığını diğer kulağının ise yüzde 85 oranında işitme kaybı olduğunu öğrenen anne Seher Karvar'ın üzüntüsü, Büyükşehir'in armağan ettiği işitme cihazıyla mutluluğa dönüştü. Arkadaşlarının sesini duyamadığı için sokakta yaşıtları gibi koşturup oyun oynamayan ve hırçınlaşan; annesinin ve babasının sesini hiç duyamayan Emir Can, işitme cihazının takılması ile birlikte önce şaşırdı. Sonra sevincini kendi kendini alkışlayarak gösterdi.

Emir Can, ilk önce okula giderek konuşmayı öğrenecek. Anne Seher Kavrar ise 4.5 yıldır oğlundan sabırla beklediği "anne" sözünü işiterek dünyanın en mutlu annesi olacak. 7 yaşına geldiği halde sesleri işitemediği için konuşamayan 7 yaşındaki Baran, kulağına takılan işitme cihazı ile birlikte önce çok sevdiği annesiyle iletişim kurmayı, konuşmayı öğrenecek, ardından da yaşıtları gibi okula giderek okuma yazma öğrenecek. Çocuğunun bundan sonra sesini duyabilecek olmanın mutluluğunu yaşan anne Filiz Gezgin, duygularını "Kuş gibi hafifledim. Allah hepinizden razı olsun" diyerek özetlerken, anne-oğulun sevinci duygu dolu anlar yaşattı.

7 yaşındaki Ömer Turak da, tıpkı küçük Emir Can ve Baran gibi, kavuştuğu yeni cihazları ile büyük mutluluk yaşadı. Eskiyen cihazı nedeniyle bir süredir problem yaşayan Ömer'in, okulda öğretmenlerini daha iyi duyacağı ve derslerinde daha da başarılı olmasının beklendiği bildirildi. Sosyal güvenceleri bulunmadığı için yıllarca çocuklarına işitme cihazı alamayan aileler hastanede büyük mutluluk yaşarken, onlara bu mutluluğu yaşatan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne alkışlarla teşekkür ettiler.

Bugüne kadar 75 sosyal güvencesiz vatandaşa işitme cihazı takan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nin, kampanyayı sürdüreceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 12:29:12
Güncelleme :21 Nisan 2009 Salı 12:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?