23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

25 kavşakta düzenleme yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, güvenli trafik akışı için 25 kavşakta düzenleme yapacak. Çalışmalar çerçevesinde Bornova Sakarya Caddesi, Bornova Mustafa Kemal Caddesi, Bornova Kemalpaşa Caddesi, Karşıyaka Anadolu Caddesi 2.kısım ve Karşıyaka Girne Bulvarı'nda yeni yeşil dalga hatları da oluşturulacak.

Gerçekleştirdiği cadde, meydan ve yol düzenlemeleriyle yoğun trafiğin olduğu bölgeleri rahatlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, güvenli trafik akışı sağlamak ve yeni yeşil dalga hatları oluşturmak amacıyla, kentin ihtiyaç duyulan yerlerine 25 yeni kavşak kontrol cihazı ile 5 adet yaya kontrol cihazı yerleştirecek. Yeni açılan ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna devredilen alanlardaki kavşaklar başta olmak üzere, sinyalizasyonun bulunduğu ancak cihazları eskimiş olan bölgelerde kullanılacak olan yeni kontrol cihazları için 19 Haziran 2009'da ihaleye çıkılacak.


Yapılan çalışmalarda hem sürücüler hem de yayalar için sürüş güvenliğinin ön planda tutulduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, yeni kavşak kontrol cihazlarının uluslararası standartlar ile TSE'nin belirlediği kriterlere uygun özellikle sahip olacağını belirttiler. Yetkililer, “Kontrollü kavşakların trafik kazalarını büyük oranda azalttığı biliniyor.

Kavşak kontrol cihazları, öncelikle yeni oluşturulan kavşaklarla, eski tip cihazların bulunduğu yerlere takılacak. Bornova Sakarya Caddesi, Bornova Mustafa Kemal Caddesi, Bornova Kemalpaşa Caddesi, Karşıyaka Anadolu Caddesi 2.kısım (Soğukkuyu-İtfaiye Kavşağı arası) ile Karşıyaka Girne Bulvarı'na yerleştireceğimiz cihazlar sayesinde yeni yeşil dalga hatları da yaratmış olacağız” dediler. Kavşak kontrol cihazlarına istenildiğinde GPRS ile bağlanılabileceğini ifade eden yetkililer, “Bu cihazlarının yapısı, yazılım ve donanım olarak 'Trafik Sinyal Sistemleri' ve 'Trafik Sinyal Denetleyicileri-Fonksiyonel Güvenlik Kuralları' standartlarına uygun olacak. Söz konusu ihaleyle 50 adet yaya butonu da alınarak, belirlenen yerlere monte edilecek. Gerek kavşak ve yaya kontrol cihazları gerekse yaya butonları, vandalizme karşı dayanıklı malzemeden üretilmiş olanlarıyla değiştirilecek” diye konuştular.
 

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?