23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

50 yıllık mezunlar hasret giderdi

Ege Üniversitesi'nin ilk mezunları 50 yıl aradan sonra ilk ders yaptıkları Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümündeki Amfide toplandılar.

50 yıllık mezunların toplantısında vefat eden 28 öğrenci saygı duruşuyla anıldı. Türkiye'nin her köşesinden gelen mezunlar çocukları ve torunları ile birlikte toplantıya katıldı.

Mezunlar buluşmasını organize eden, Ege Üniversitesi'nin emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Oğuz Manas ve diğer konuşmacılar, yaptıkları konuşmalarda anılarını anlatarak katılımcıları öğrencilik günlerine geri götürdü.

Toplantı organizasyonunda yoğun emeği geçen Prof. Dr. Oğuz Manas, toplantıyı dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve Başbakanı Adnan Menderes'in açılışına katıldığı fotoğraf gösterimi ile açtı. Ardından eski günlere değinen Prof. Dr. Manas, üniversitenin kuruluşundaki zorlukları belirterek bugünlere gelindiğini vurguladı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Şen ve öğrencileri Prof. Dr. Oğuz Manas'a çiçek ve forma takdim ettiler. Bunun ardından Prof. Dr. Manas 75 yaş Veteranlar Avrupa Masa Tenisi Turnuvasında Türkiye'yi hediye edilen forma ile temsil edeceğini belirtti.

Toplantının ardından mezunlar Şirince gezisine çıktılar.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 11:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?