23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

'90 dakika' uygulaması sürecek

Başkan Kocaoğlu, 90 dakika içinde ücretsiz ulaşım uygulamasını sürdüreceklerini açıklayarak, "Doğruyu bulmuş bir adam, doğrudan niye vazgeçsin ki.

 Üstelik bu uygulamadan zarar etmiyoruz. Özellikle bu kriz dönemlerinde, vatandaşlarımız için ulaşımı desteklemeye devam etmeliyiz" dedi.


AYKÜSAN Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem yerli üreticilerden yapılan sözleşmeli alımların hem de ulaşımda 90 dakika uygulamasının devam edeceğini söyleyerek, “Doğruyu bulmuş adam, doğrudan niye vazgeçsin ki” dedi.


İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel de konuşmasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu her zaman yanlarında gördüklerini belirterek teşekkür etti. Tahsin Güzel, "Başkanımız makam görünce değişen insanlardan değil. Biz ne makam sahipleri gördük. Ama Başkanımız hoşgörüsünden hiç bir şey kaybetmedi. Başkan Kocaoğlu, her zaman yanımızda oldu, etkinliklerimize katıldı, elimizi tuttu. Sektörüm adına kendisine minnet ve şükran duygularımızı sunuyorum" dedi.


'Ulaşımda 90 dakika' uygulamasının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "Biz 90 dakika uygulamasına 7 - 8 ay önce geçtik. Yeni başlamış bir uygulama değil ve kademeli olarak başladık projeye, önce yarıya indirdik ve izledik - kontrol ettik. Çünkü ESHOT zaten zarar eden bir kuruluş ve bu sisteme dikkatli geçmeseydik, kötü şeyler yaşanabilirdi. Ama sistem başarılı oldu ve üstelik zarar da ettirmedi, zararı azalttı. Yani zarardan kar ettik. 90 dakika uygulamasını hiçbir aklı başında adam kaldırmaz. Belediyeye de zaten bir yükü yok. Seçim sonrası sistemi kaldırmamız kesinlikle söz konusu değil. Biz özellikle bu kriz dönemlerinde, vatandaşlarımız için ulaşımı desteklemeye devam etmeliyiz" diye konuştu. Yerli üreticinin desteklenmesi çalışmalarına da devam edeceklerini açıklayan Başkan Kocaoğlu, "Biz dışarıdan ithal bitki, lale alabilecek millet değiliz. Biz yerli üreticilerimizden ürün almaya başladığımızdan bu yana hem üretim adedi hem kalitesi arttı. Küçük Menderes çok verimli bir ova ve biz orada halkımızı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Ayakkabı sektörünün temsilcilerinin sorunlarına ilişkin dosya verdiği Başkan Kocaoğlu, ayakkabıcılara iki de müjde vardı. Ayakkabıcılar Sitesi'nde yer alan 35 metrelik yol ile mezarlık yoluna giden ve 4 Sokak diye adlandırılan bölgenin sorununun çözüleceğini belirten Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, "4 Sokak diye adlandırılan yerin kamulaştırması için 5 yıl harcadık. 5 yıl önce bu kararı vermiştik, yargı süreci de araya girince tam 5 yılımızı aldı. Yine Kara Nakliyeciler Sitesi ile Kemalpaşa Caddesi'ni birleştiren 35 metrelik yol için de son aşamaya gelindi. Bu yol tamamlanınca kamyoncular doğrudan o yolu kullanacaklar ve burada kısmi rahatlama olacak. Kent o kadar hızlı büyüyor ki, kamulaştırma yapmadan yol bile açamıyoruz"
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 16:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?