23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Açılıma karşı 'Bayrağını al da gel'

İZMİR'DE DEMOKRATİK AÇILIMA KARŞI MİTİNG

İzmir Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği başta olmak üzere yaklaşık 30 sendika, Demokratik açılım sürecine karşı 8 Kasım 2009 tarihinde "Bayrağını al da gel" mitingi düzenleyecek. Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek miting öncesi İzmir Barosu'nda düzenlenen basın toplantısına; Cumhuriyet İçin Güç Birliği Dönem Sözcüsü ve İzmir Barosu Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Erdoğan Özer ile Eski Yol- İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Bülent Zengin Ulus ve İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nurettin Yeşilbağ katıldı.

Cumhuriyet İçin Güç Birliği Dönem Sözcüsü ve İzmir Barosu Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Erdoğan Özer, vatanın bölünmez bütünlüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu: "Kürt açılımı dedikleri, Türkiye'yi etnik terimlerle ayrıştırma hedefinden başka bir şey değil. Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne son vermek istiyorlar. Emperyalist güçlerin çabalarını boşa çıkarmak ve bölünmeye karşı çıkmak için 8 Kasım tarihinde ihanet açılımlarına hayır diyeceğiz. 8 Kasım tarihinde millete birlik, vatana bütünlük için ne AB ne ABD, tam bağımsız Türkiye için bayrağını da al, Gündoğdu'ya gel mitingi düzenleyeceğiz."

BİZİM SORUNUMUZ PKK İLE

İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nurettin Yeşilbağ, 29 Ekim kutlamalarında Denizli'de yaşanan arbedeleri kınayarak konuşmasına başladı. Bütün bu olaylara karşın milletin bayramını kutlamasına kimsenin engel olamayacağını belirten Yeşilbağ, şunları söyledi: "Amerika'nın yeni başkanı Obama'nın başkan seçilmesinin ardından Türkiye'de bir takım değişimlerin zarar verici boyutta olduğuna dikkatinizi çekiyorum. Bedeli şehit kanları ile ödenen Türk topraklarının kimseye peşkeş çekilemeyeceğini bir kez daha belirtmek istiyorum. Milli Birlik gibi süslü kelimelerle ülkenin etnik bir bölünmüşlüğe götürüldüğü ortada. Bu ülkede yaşayan insanların etnik kökenleri ne olursa olsun biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Bizim etnik kimliklerle sorunumuz yok. Bizim sorunumuz PKK terör örgütü iledir."

8 Kasım Pazar günü saat 14.00'te Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek "Bayrağını da al Gündoğdu'ya gel" mitingine yaklaşık 30 sivil toplum örgütü ve sendikanın katılacağı açıklandı.

İZMİR'DE DEMOKRATİK AÇILIMA KARŞI MİTİNG
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 16:50:03
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 23:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?