23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Adliye lojmanları Albayrak Yapı’dan

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, İzmir’deki hakim ve savcı lojmanlarının yetersiz kalması üzerine harekete geçti. Ankara’dan İzmir’e gelen yöneticiler, yeni lojman alımı için Karşıyaka’da üç inşaat şirketiyle görüşme yaptı. En uygun fiyatı verdiği belirtilen Albayraklar Yapı’yla anlaşıldı. Lüks konutların yer aldığı ‘Albayrak Mavişehir’deki ‘A-1’ tipi (3 oda 1 salon) dairelerden 100’ü satın alındı. Fiyatları 275-440 bin TL arası değişen daireler için toplam 26 milyon lira ödendiği bildirildi.

Hakimler ve savcılar için alınan lojmanlar, yaşamı konut dışına da taşıyan, zengin açık alan kullanımına sahip. Ortak kullanım için açık spor alanları ve yüzme havuzlarının yer aldığı konutlarda, sosyal merkezler, özel peyzaj düzenlemeleriyle zenginleştirilmiş araziler de yer alıyor.

İşte, vakfın tarihçesi ve faaliyetleri
Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, 1981’de kuruldu. Merkezi Ankara’da. Vergi muafiyetine sahip. Merkez ve iktisadi işletmeler olarak; 601 sözleşmeli, 63 İşyurtları Daire Başkanlığı personeli olmak üzere toplam  664 kişilik personelle hizmet veriyor. Ankara, İstanbul ve Kızılcahamam’da hakimevi, Antalya’da sosyal tesisi, Ankara’da anaokulu var. Mahcuz mal, depo ve garaj işletmeciliği, sigorta aracılık hizmetleri yapıyor. 2008 itibariyle, hakim, cumhuriyet savcısı ve adalet personelinin ikameti için Ankara’da, İstanbul’da ve diğer illerde toplam 3 bin 614 lojman dairesini mensuplarının hizmetine sundu. 2007’de, adliyelerin keşif ve icra işlerinde kullanılmak üzere vakfa ait 347 adet araç da adliyelerin hizmetine verildi.

Konutlar, İzmir’in cazibe merkezinde
İzmir’de de son yıllarda lüks konutların yükseldiği Mavişehir’de yaklaşık 60 bin metrekare alan üzerindeki Albayrak Mavişehir, 12 blokta, 536 daireden oluşuyor. Standart daire kalıplarının dışına çıkarak, her yaşam tarzına uygun seçenekler ve mekanlar sunan Albayrak Mavişehir’de; ‘1+1’ stüdyo tipi konutlardan, ‘2+1’ teraslı konutlara; ‘3+1’ aile tipi konutlardan, ‘4+1’ galerili dubleks konut tiplerine kadar farklı seçenekler sunuluyor.

“Firma sahipleri Başbakan’a yakın”
İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, uygulamayı etik bulmadığını belirtti. Sökmen, şöyle dedi: “Bu kadar büyük bir alışverişin, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Albayraklar’dan yapılıyor olması, toplum tarafından da kabul edilebilir olmayacak. Türkiye’de pek çok iktidar geldi, geçti. Hiçbir zaman devletin resmi organlarıyla iktidar arasında böyle bir alışverişe tanık olmadık.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 09:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?