23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

AKP mitinginde kaç kişi vardı?

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı İzmir mitingini köylülerin doldurduğu şeklindeki iddialara tepki gösterdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen mitinge yönelik çarpık ve yalan beyanlarda bulunulduğunu söyledi. Miting alanına ve dışında kalan bölüme hazırlanan görsellere dikkat çeken Şengül, “Alan içinde ve dışındakilerle rakam 160 bin kişi olmuştur. Mitinge katılanların başka illerden getirildiği yönündeki demeçlerde gerçeği yansıtmamaktadır. 'Çamur at izi kalsın' mantığı güdülmektedir. Mitingimize İzmir'in ilçeleri dışında kimse katılmamıştır. Bunu söyleyenleri ispata davet ediyorum” dedi.

Aydın Şengül, İzmir mitingine kırsal kesimden gelen köylülerin katıldığı yönündeki çirkin ve bölücü söylemleri yayanları de sert bir dille eleştirerek, “Buradan insan ayrımı yapan, insanları kılık kıyafetleri ile değerlendirenlere sesleniyorum. Siz kimsiniz? Onlar köylü, siz efendi misiniz? Kendiniz önce aynaya bakın. Bu zihniyet AK Parti'nin aldığı oyları içine sindiremedi. Alacağı oyları da sindiremeyecek” diye konuştu.

Şengül, CHP'nin eski Atlas Oteli'ni seçim bürosu olarak göstermesi konusuna da değinerek, “Bölge yasadışı olarak giydirildi. Seçim bürosu olarak görünen yerde şu anda fareler çalışıyor. Onunla ilgili gerekli takibi yapıyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda il başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenleyen Şengül, miting alanına gelecek olanlar için 250 otobüs kiralandığını söyledi. Mitinge Bergama, Kınık ve Kiraz ilçelerinden gelenlergin olduğunu belirten Şengül, "Herkes Sayın Başbakanımızı görmek için alana akın etmiş. Mitingler seçim öncesi düğünleridir. Kimseyi zorla mitinge getiremezsiniz. Miting alanına ellerinde bayraklarla giren insanları herkes gibi ben de gördüm. Orada doluluğu yanlış hesap eden arkadaşlarımızın gözlüklerini değiştirmesi gerek. Gözlük hediye edebiliriz. Şehir plancılarını göreve davet ediyorum. Alan hesaplamasını neyin ne olduğunu iyi bildiğimi iddia ediyorum. Fotoğrafların çekildiği saatlere göre doluluk oranı değişim gösteriyor. Alandaki en yoğun doluluk oranı 15.30 ile 16.30 arasıdır. 150 bin kişi dedik, alanın dışındaki insanlarla birlikte rakam 160 bin oldu. Toplam 38 bin metrekare alan doldu taştı. 150 bin kişi tek tek hesap edilerek çıkarıldı. Bunun tersini söyleyenin çıkıp iddiasını ispatlamaya çağırıyorum. MHP İl Başkanı'nın '20 bin kişi vardı' açıklamasını da anlamak mümkün değil. Ben daha kalabalık yaparım diyenlere de 'Konser yapma miting yap' uyarısını yapıyorum. Çünkü çok kişi Baykal'ı görmek istemiyor, çoğu kişi konser için alana geliyor" dedi.

Afiş ve pankartlarla ilgili olarak tatsız olaylar yaşandığına dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Seçim startı verilmeden önce protokolün altına imza attık. Çevreyi kirletecek afiş ve pankartlar asılmayacak şeklinde. Biz AK Parti olarak bu kurala sonuna kadar uyduk. Belediyelerin tüm araçlarının Belediye görevlilerinin afiş ve pankart asıldığı görüldü. Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Sayın Kocaoğlu, sanki bunların dışındaymış gibi olan bitenlere kayıtsız kalıyor. Usül dışı yerlerde pankartları görüyoruz.”

Ekip kurma konusunda Kocaoğlu'nun beceriksiz olduğunu söyleyen Aydın Şengül, şöyle konuştu: “Sayın Kocaoğlu şimdiye kadar hiçbir şekilde doğru bir ekiple çalışmamıştır. Şimdiye kadar 3 genel sekreter değişmiştir. İZSU Genel Müdürü değişmiştir. Bürokrasiye hakim olmadığı burada ortaya çıkmaktadır. Adam seçmesini bilmemektedir."

Kocaoğlu'nun devletin İzmir'e yatırım yapmadığını beyan etmesinin de gerçeği yansıtmadığını belirten Şengül, siyasetin halka yanlış bilgi vermek olmadığını söyledi. Şengül, hükümetin 2003-2008 yılları arasında İzmir'e yaptığı yatırımları şöyle sıraladı: "Adnan Menderes Havaalanı Dış Hatlar Terminali, 125 bin avro. İç Hatlar Terminali 14 bin avro. Pist ve Kule Yatırım tutarı 11 bin avro. TCDD Yatırım tutarı 194 bin TL, Sağlık İl Müdürlüğü yatırım tutarı 381 milyon 446 bin 177 TL, Karayolları Bölge Müdürlüğü 973 bin TL, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 88 bin 25 TL, Devlet Su İşleri 545 bin 168 TL, Tarım yatırım tutarı (Hibe yatırımı) 14 bin 500 TL, Milli Eğitim yatırım tutarı 108 bin 541 TL, İl Özel İdare yatırım tutarı 794 bin 953 TL, Tedaş yatırımı 106 bin 510 TL." Şengül, hükümetin İzmir'e toplamda 3 milyar 506 milyon 144 bin 460 TL'lik yatırım yaptığını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 09:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?