23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Aksoy'dan CHP'ye yardım eleştirisi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, İzmir'de seçim sonucunu milletin hür iradesinin belirleyeceğini söyledi. Aksoy, "Ama bu karar bizden yana olsun diye yamukluk yapmayız, yardakçılık yapmayız. Rüşvet vermeyiz. Bunu da herkes böyle bilsin” dedi.

“Siz kömür veriyorsunuz” diyerek yapılan eleştirileri anlamsız ve çirkin bulduğunu ifade eden Aksoy, “AK Parti iktidara geldiği günden beri yardım yapıyor. Dar gelirli, durumu olmayan insanları hep düşünüyoruz. Ömrümüz yettiğince gücümüz yettiğince yardıma devam edeceğiz. Ama siz belediyenin tüm imkanlarını açacaksınız, şirketleri zarara sokacak şekilde yardım dağıtacaksınız ve bunu 2007 seçimlerinde bir de şimdiki seçimlerde yapacaksınız. Bu milletin bunu yutacağını düşünecek kadar saf bir belediye başkanı olduğunuzdan üzüntü mü duyarsınız, sevinç mi bilemem” diye konuştu.

İzmir'in yaşama özlemi duyulan bir dünya kenti olması için, içinde bulunduğu yorgunluktan kurtulmasının şart olduğunu ifade eden Aksoy, asılsız iftiralarla boğuştuklarını ve oy uğruna tercih edilen yalancı yöntemlere başvurmadıklarını söyledi.

Kimseyi kandırma yoluna gitmediklerini ve insanlara yalnızca doğruyu aktardıklarını dile getiren Aksoy, “Mevcut belediye yönetimi gıda paketi dağıtıyor. İz Enerji şirketinin arabalarıyla bu işlem gerçekleştiriliyor. Bu şirketin sözleşmesinde on binlerce gıda paketi dağıtılması gibi bir maddenin yazdığını sanmıyorum. Ayrıca paketlerin gittiği adresleri belediyenin yeniden gözden geçirmesi gerek. Bizim AK Parti Buca Belediye Başkan adayımız olan Beytullah Selman'ın evine bile gıda yardımı gidiyor. Arkadaşımızın hali vakti yerindedir. Böyle bir karmaşa böyle bir uygulama olur mu?” dedi.

"SANDIK BAŞINA GİDİN"
Vatandaşların sandık başına gitmesi ve oy kullanmasının sağlanması gerektiğine dikkat çeken Aksoy, sandığa giden oy kadar sandığa sahip çıkılmasının da önemli olduğunu söyledi. Oyların ülkenin namusu olduğunu kaydeden Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aramızda bu demokratik yarışa kesin gözüyle bakanlar var. Kimse anketlere bakarak seçimi garantide görmesin. Seçimi garanti görmek bir hastalıktır. Biz insanların iradesine ipotek konulmasından yana değiliz. Bütün gücümüzle buna karşı çıkarız. Bu yarışa giren herkes şunu bilsin. Millet doğruya karar verir. Milletin verdiği karar doğrudur. Bunu kabul ederek biz bu yarışa girdik. Ama bu karar bizden yana olsun diye yamukluk yapmayız, yardakçılık yapmayız. Rüşvet vermeyiz. Bunu da herkes böyle bilsin.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?