23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Altı kişiye can aşısı oldular

İzmir’de beş dakika arayla beyin ölümleri gerçekleşen Sevim Çevrik’le Soner Tamsoy’un organları, altı kişiye şifa verdi. Korneaların da daha sonra nakledilecek hastalara ‘ışık’ olacağı bildirildi

Organ bağışında pek rastlanmayan aynı günde aynı hastanede birden fazla kadavra bağışı, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde gerçekleşti. Anevrizmaya bağlı beyin kanaması nedeniyle Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alınan ev hanımı Sevim Çevrik (54) ile çaycılık yapan Soner Tamsoy’un (28) beyin ölümleri, beş dakika arayla gerçekleşti. Çevrik ve Tamsoy’un yakınları, Organ Nakli Koordinatörü Dr. Nüket Çelik’in yaptığı görüşme sonrasında, tüm organları bağışladıklarını açıkladı. Duyarlı aileler, bunun herkese örnek olmasını dilediklerini bildirdi.

Üç çocuk annesi Çevrik’in karaciğeri, Hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle nakil bekleyen Diyarbakırlı Havva İçke’ye (60) takıldı. Böbreklerden biri, DEÜ Hastanesi’nde umutla organ bekleyen bilgisayar tamircisi Yücel Zindeol’a (35), diğeri de İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan Emine Kaşıkçı’ya (32) nakledildi. Tamsoy’un karaciğeri de, Hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle Diyarbakır’dan DEÜ Hastanesi’ne gelen Mehmet Uslu’ya (18); böbreklerinden biri zeytin üreticisi Aykut Karadoğan’a (26), diğeri de İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Serhat Aksoy’a (31) takıldı.

Başarılı operasyonlara; başhekim Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, Prof. Dr. Sedat Karademir, Doç. Dr. Hüseyin Astarcıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Tarkan Ünek’ten oluşan karaciğer nakli ekibi imza attı. Çevrik ve Tamsoy’un kornealarının ise yine DEÜ Hastanesi’nde uygun hastalara nakledileceği belirtildi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 10:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?