23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

'Ankara'dan İzmir anlaşılamıyor'

Kemalpaşalı belde belediye başkanları ve muhtarlarla bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, Yiğitler Barajı için DSİ'ye yaptıkları başvurulardan yanıt alamadıklarını belirterek "Ankara'dan bakıldığında İzmir anlaşılamıyor" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın da katılımıyla Kemalpaşa muhtarları ile bir araya gelen CHP Büyükşehir Belediyesi Adayı Aziz Kocaoğlu, hem Kemalpaşa ilçe, belde ve köylerine yaptığı yatırımları anlattı hem de CHP Kemalpaşa Adayı Rıdvan Karakayalı'ya destek verdi.

Kemalpaşa CHP ilçe örgütü başkanı Mehmet Ayçil, Yukarı Kızılca Belediye Başkanı Vahap Poyraz, Ören Belediye Başkanı Ali Oğuz ve Bağyurdu Belediye Başkanı Rıdvan Üreten'in de hazır bulunduğu yemekte konuşan Aziz Kocaoğlu, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yolsuzlukla mücadelede örnek olmaya devam etmeliyiz" dedi.

Sınırların genişlemesinin ardından İzmir'in aynı zamanda çiftçi kenti olduğunu söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Nif, Havzası, Gediz, Küçük Menderes, Tahtalı gibi muhteşem tarım alanlarımız var. Biz de gerekli planlamaları yaparak, gerekli destekleri vererek, ova yollarını asfaltlayıp, organik tarımı yaygınlaştırarak çiftçimize her türlü desteği veriyoruz" dedi.

"Ankara'dan bakıldığında İzmir algılanamıyor, anlaşılamıyor" diyen Kocaoğlu, "Bundan dolayı yerelde kalkınmak hep birinci önceliğimiz oldu. Planlamalarımızı, yatırımlarımızı hep yerelde kalkınma önceliğine göre yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kemalpaşa'da DSİ tarafından planlanan Yiğitler Barajı'na da değinen Aziz Kocaoğlu, "Baraj 12 milyon metreküp su tutacak. Bunun 6 milyonu arazi sulamasında, 6 milyonu da bölgenin içme suyu ihtiyacında kullanılacak. Biz bu konuda, baraj çabuk yapılsın, bölge halkı faydalansın diye DSİ'ye başvurduk. 'Yüzde 50'sini biz karşılayalım' dedik. Ama bir sonuç alamadık" dedi.

Muhtarlar ve belde belediye başkanları da, bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 10:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?