23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Anneden kızına ikinci hayat

Doğuştan safra yolları gelişmeyen 8 aylık Nehir bebek, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde annesi Hatice Ertosun'dan alınarak nakledilen karaciğerle yeniden hayat buldu.

Bebeğinin doğuştan safra yollarının gelişmediğini belirten 15 yıllık evli ve 3 çocuk annesi Uşaklı Hatice Ertosun, "Nehir'imiz henüz 2.5 aylıkken Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk teşhis kondu. O tarihten bu yana evimiz hastane koridorları oldu. Ankara'da iki kez safra yollarına kanal yapılması için ameliyat geçirdi. Ancak olumlu sonuç alınamayınca doktorlarımız tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Onların önerisiyle nakil için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldik" dedi.

Tedavilerinin son 4 aydır Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam ettiğini açıklayan 31 yaşındaki Ertosun, "Nakil konusu gündeme geldiğinde hemen gönüllü oldum ve gerekli testleri yaptırdım. Sonuçlar olumlu çıktı. Ancak fazla kilolarım nedeniyle doktorlarım zayıflamam gerektiğini söyledi. Sıkı bir diyetle 2 ay içerisinde 5 kilo vererek 85 kilodan 80 kiloya indim. Bu arada yavrumuzun da gerekli bakımla kilo alması sağlandı" diye konuştu.

Tek arzusunun minik Nehir'i sağlıklı görmek olduğunu belirten anne Ertosun, "Bir anne için bundan daha güzel bir mutluluk olamaz. Bundan sonra tek isteğim Nehir'imizin iyileşmesi ve yaşıtları gibi sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebilmesi" dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 12:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?