23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Ata sporu kantara çıkıyor

Türkiye Güreş Federasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen 12. Uluslararası Yıldız Erkekler Serbest-Grekoromen ve Bayanlar Zafer Turnuvası, 29-31 Temmuz tarihleri arasında Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda start alıyor. 17 ülkeden 400 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilecek turnuvada, Bayan Milli Takımı'nı İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün sporcuları temsil edecek.

Turnuvanın tanıtımı için gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Genç, katkılarından ötürü Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederken, Büyükşehir kulübünün, sporcu ve antrenör düzeyinde ata sporu güreşe önemli katkılar sağladığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Koordinatörü Hüsnü Oral, Federasyon Temsilcisi Ensar Kurt, Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Yıldırım, Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Elvan Mert ve sporcularun da katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Federasyon Asbaşkanı Mehmet Genç, İzmir'deki turnuvanın, 21-26 Temmuz 2009'da Sırbistan'da gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyonası öncesi, yıldız sporcuların durumunu görmek ve eksikliklerin giderilmesi bakımından iyi bir hazırlık olacağını söyledi.

Uluslararası turnuvaya katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da teşekkür eden Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Genç, “İzmir Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Türk güreşine önemli katkılar sağlıyor. Biz, kulübün başarılı olan antrenörlerini de sporcularını da milli takımlarımızda görevlendiriyoruz” diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ İZMİR TEMSİL EDİYOR"
Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Yıldırım ile Serbest Güreş Milli Takımlar Teknik Direktörü Elvan Mert de, desteklerinden ötürü Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederken, asıl hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu söylediler.

Yıldırım ve Mert, “Yıldızlar düzeyinde önemli başarılarımız var. Bu başarıları sürekli kılarak Türkiye'ye altın madalyalar kazandıracak yeni Hamza Yerlikayalar, Şeref Eroğlular yetiştirmek istiyoruz. Göreceksiniz, bu turnuvada mindere çıkacak çok sayıda sporcumuz 2012 ve 2016 olimpiyatlarında ülkemizi başarıyla temsil edecek” dediler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Koordinatörü Hüsnü Oral ise, bayanlar güreş takımının temellerini 4 yıl önce attıklarını belirterek, “ Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun destekleriyle sporcularımız bugün, uluslararası bir turnuvada ülkemizi temsil edecek düzeye geldiler” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 18:25:19
Güncelleme :28 Mayıs 2009 Perşembe 18:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?