23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Atatürk ve Sanat sergisi sizi bekliyor

İZMİR ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK VE SANAT SERGİSİNİ AÇTI

Cumhuriyet haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı, İzmirli ressam kardeşler Hatice Uğurcan ve Bahar Balköse'nin 'Atatürk ve Sanat' isimli sergisinin açılışı geçtiğimiz gün gerçekleşti.

İzmirli sanatseverler, İzmir Üniversitesi öğretim elemanları, Fatih Koleji öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı açılışta İzmir Üniversitesi adına Rektör Danışmanı Yard.Doç.Dr. Gülnur Erciyeş ve Mütevelli Heyet Üyesi Ali Rıza Doğanata bu anlamlı serginin ev sahipliğini yapmaktan duydukları memnuniyeti paylaştılar.

Ressam Hatice Uğurcan ve emekli resim öğretmeni Bahar Balköse, Atatürk ve Sanat ile ilgili konuşmalarının ardından, izleyenlerde büyük hayranlık uyandıran Türkiye'yi tanıtım için 1926 yılında Atatürk'ün isteğiyle hazırlatılıp dünya limanlarını dolaşan Karadeniz gemisini anlatan “Karadeniz: Seyr-i Türkiye” adlı belgeseli paylaştılar. Kurdele kesim töreni ve kokteyl ile devam eden açılışta sergiyi gezen ve ressamlarla tanışma fırsatı bulan öğrenciler eserlere hayran kaldılar. Atatürk'ün sanata dair özlü sözleri ve fotoğraflarıyla desteklenen sergideki eserler, İzmir Özel Fatih Koleji Sergi Salonu'nda 6 Kasım tarihine kadar izlenebilecek.

İZMİR ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK VE SANAT SERGİSİNİ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 11:40:04
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 13:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?