23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Avrupa'nın kare asına İzmir'de girdi

Avrupa Birliği'nin önemli kentleri ve dillerini tanıtmak için başlattığı "Beyond the Signs of the City" (Kent İşaretlerinin Ötesinde) Projesi kapsamında yer alacak 4 şehirden biri olarak seçilen İzmir, uluslararası tanıtım konusunda yeni bir fırsat daha yakaladı.

Proje çerçevesinde bir tanıtım filmi ve kitabı hazırlamak için İzmir'e gelen proje ekibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelen Proje Koordinatörü Reneta Polava, Proje Ortağı İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Joanne Noonam, proje ekibinden Dr. Katerina Kolyva ve Jean François de Kriek, daha sonra Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran başkanlığındaki Büyükşehir uzman kadrosuyla toplantı yaptı.

Bu projede şehirlerin sokak sokak tanıtımına ve dile çok önem verdiklerini belirten Reneta Polava, 3 yıl önce 5 şehir ile başlatılan projenin bu yıl Barcelona (İspanya), Mircurea Ciuc (Romanya), Bad Radkersburg (Avusturya) ve İzmir'le devam edeceğini açıkladı. Proje çerçevesindeki İzmir tanıtım filminde Karşıyaka, Alsancak, Kemeraltı, Agora ve Tepekule ile Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Tarihi Havagazı Fabrikası da yer alacak.

YURTDIŞI FUARLARDA TANITILACAK
Amacı Avrupa kentlerini ve dillerini tanıtmak olan 2 yıllık proje kapsamında hazırlanan tanıtım kitapçığı, Ekim ayında basılacak. 1000 adetlik ilk basımdan sonra kitapçık, kolaylıkla çoğaltılabilecek. 2 yıldan sonra proje yetkilileri, Avrupa Birliği fonlarından yararlanarak şehrin ihtiyaçları doğrultusunda belli grupların eğitimlerini sağlamayı amaçlıyor. Proje çerçevesinde hazırlanacak tanıtım kitabı ve filmi, yurt dışı fuarlarda ve festivallerde İzmir'in tanıtımına katkı koyacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 12:01:22
Güncelleme :10 Mayıs 2009 Pazar 12:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?