23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Ayhan Aydan toprağa verildi

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesindeki evinde hayatını kaybeden 85 yaşındaki opera sanatçısı Ayhan Aydan, çok sevdiği Alaçatı'da toprağa verildi.

Alaçatı Pazaryeri Cami'inde düzenlenen cenaze törenine Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, Opera Sanatçısı Sevda Aydan, tiyatro oyuncusu Ege Aydan ve ünlü sanatçının sevenleri katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, sanatçıların yıldızlara benzediğini belirterek, "Bir sanatçı kolay yetişmiyor, attıkları imzalar önemlidir. Bu yıldızlara ulaşmak kolay değil, bir yıldız kaydı" dedi.

Sanatçının yeğeni tiyatro oyuncusu Ege Aydan ise yaptığı açıklamada, "Hepimiz çok üzüntülüyüz. Halam kendi özelini içinde yaşayan bir insandı, çok sosyal bir insan değildi. Kendi özelini hep sakladı, ben de onun bu özeline saygı duyuyorum. Çok iyilik sever bir insandı. Kader onu bizden aldı" dedi.

Ünlü sanatçı Ayhan Aydan'ın cenaze törenine katılan kendisi gibi opera sanatçısı ve akrabası olan Sevda Aydan da yaptığı açıklamada, herkesin onun gibi olmak istediğini belirterek, "Gece haber verdiler, ben şaşırdım ve sonra sabaha kadar telefonlar susmadı. Her sabah görüşürdük. Benim ondan, onun benden başka kimsemiz yok. Benim onun erkek kardeşi ile evlenip aileye girmemle birlikte hiç ayrılmadık. Birlikte bir çok operada sahne aldık. Kendine has bir tarzı vardı, sahnedeki hareketleri ile de sempati topluyordu. Operaya devam etmesine yakalandığı bronşit imkan vermedi, erken bırakmak zorunda kaldı" şeklinde konuştu.

Ayhan Aydan'ın cenazesi sevenlerinin omuzlarında Alaçatı kabristanlığında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 18:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?