23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Başkan Şeboy'un stat gururu

Buca Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Spor Vadisi'nde futbol heyecanı başlıyor.

Bucaspor, hafta sonu oynanacağı ikinci lig yükselme grubunun ilk maçında Çorumspor'u yeni statta ağırlayacak. Spor Vadisi'nde oynanacak ilk maçı sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Bu projeye sadece bir spor tesisi gözüyle bakmak yanlış olur. Eski statla takas işlemleri bittikten sonra Çevik Bir alanında yapacağımız Çim Meydan projesi, hem trafik açısından bölgeyi rahatlatacak, hem de Buca modern bir alana kavuşacak. Proje tam anlamıyla bittiğinde, Bucalıların memnuniyeti en büyük gururumuz olacak" dedi.


Yükselme Grubu'nun ilk maçına çıkacak olan Bucaspor'a da başarılar dileyen Şeboy, "Altyapı-tesis derken, Buca sporu için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Buca'daki tesisler, Turkcell Süper ligde oynayan birçok il takımında bile yok. Onlardan Bucalıları memnun edecek sonuçlar bekliyorum" diye konuştu. Yeni stadın dolması için taraftarlara da seslenen Şeboy, "Takımımız güzel oyunuyla hepimizi sevindiriyor.

Taraftarımıza düşen görev onları fair play çerçevesinde desteklemektir. İlk maçımızda tribünlerin dolması, futbolcularımıza en büyük doping olacaktır." dedi. Son yıllarda hizmete açılan en önemli tesislerden biri olan Spor Vadisi, futboldan jimnastiğe kadar bir çok branşta sporseverlere hizmet verecek. Spor Vadisi projesi kapsamında yer alan stat, UEFA tarafından belirlenen tüm kriterler göz önünde tutularak inşa edildi. Tamamı kapalı dört ayrı tribünden oluşan stat, 6500 kişilik kapasitesiyle coşkulu Bucaspor taraftarlarının yeni adresi olacak. Doğal çim örtülü saha ise 105x68 ölçüsüyle Uluslararası standarda göre boyutlandırıldı.

Özenli yapılan drenaj çalışmaları sayesinde, geçtiğimiz günlerdeki sağanak yağışa rağmen zeminin su tutmaması memnuniyet yarattı. Basın mensupları için toplantı odası, hakem, gözlemci, doping kontrol odalarının yanında, iki ayrı tribünde açılacak büfelerle ise seyircilere hizmet verilecek. Takımların gece maçları da yapabilmesi için stat, UEFA standartlarında ışıklandırma sistemi donatıldı. Spor Vadisi projesinde yer alan tesisler sadece statla sınırlı değil.

Amatör takımların maçlarını yapacağı suni çim örtülü 60x90 metre ölçülerindeki saha ise, toplam 600 seyirci kapasiteli iki adet demontable tribüne sahip. Semt sakinlerinin de yararlanabileceği 200 seyirci kapasiteli 25x45 metre ebatlarında suni çim saha, 18x30 metre boyutlarında iki adet basket sahası, iki farklı noktada konuşlandırılacak jimnastik alanı, 300 araçlık otopark ve 600 metrelik koşu parkuru Spor Vadisi'nin diğer hizmet alanları olarak yer alıyor.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 07:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?