23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Başkanlık Kupası 5. kez start aldı

Branş ve sporcu sayısı bakımından İzmir'in en büyük spor organizasyonu özelliğini taşıyan Büyükşehir Başkanlık Kupası, 5. kez start aldı.

Yaklaşık 3 bine yakın sporcunun katılımıyla başlayan turnuva, Mayıs ayına kadar devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin megapol alanı içindeki daire başkanlıkları, müdürlükleri şirket genel müdürlükleri, ilçe ve belde belediye başkanlıkları bünyesinde çalışanların yer aldığı Başkanlık Kupası, bu yıl beşinci kez kentte olimpiyat rüzgarları estiriyor.

Branş ve sporcu sayısı bakımından İzmir'in en büyük spor organizasyonu özelliğini taşıyan Başkanlık Kupası'na bu yıl 10 branşta 3 bine yakın sporcu katılıyor. Müsabakalar futbol, basketbol, voleybol, bilardo, kort tenisi, atletizm, tavla, dama, satranç ve masa tenisi branşlarında yapılıyor. Geçtiğimiz hafta başlayan müsabakalar Mayıs ayı sonunda yapılacak finallerle son bulacak.

HEDEF HERKESE SPOR YAPTIRMAK
İlk günden bu yana organizasyona büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sporun dostluk ve dayanışmayı artıran temel olgulardan biri olduğuna dikkat çekerek Başkanlık Kupası organizasyonunu da çalışanlar arasındaki kaynaşmayı pekiştirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti. Turnuvayla hem çalışanların motive edildiğini, hem de spora yönlendirerek sağlıklı yaşamalarının sağlandığını belirten Başkan Kocaoğlu, "İzmir'i bir spor kenti haline getirmek ve her yaştan her kesimden insana spor yaptırmak için de var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 13:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?