23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Bayındır'da koltuğa Kertiş oturdu

İzmir'in Bayındır ilçesinde seçim sonucu kesinleşti. Bayındır İlçe Seçim Kurulu, AK Parti adayı Mehmet Kertiş'in başkan seçildiğini bildirdi. Kertiş, bugün Bayındır İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak koltuğuna oturdu. Eski Başkan Alaeddin Çapuk, devir teslim törenine gelmedi.

Bayındır'da çekişmeli geçen ve AK Parti adayı Mehmet Kertiş'in 14 oy farkla kazandığı seçim sonuçlarına CHP'liler itiraz etmişti. 2 gün süren itiraz sürecinde oylar yeniden sayıldı ve sayım işlemi dün gece saat 22.30'da son buldu. Son sayımların ardından iki aday arasında 14 olan oy farkı, Kertiş lehine açıldı ve 28'e ulaştı. Bunun üzerine CHP'nin adayı Alaeddin Çapuk, Kertiş'i ilk kutlayanlardan biri oldu.

Seçim zaferini geç de olsa ilan eden Mehmet Kertiş, bugün İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı. Kertiş, ardından alkışlar eşliğinde AK Parti İlçe Başkanlığı'na geldi. Burada kutlamaları kabul eden Kertiş, daha sonra partililerle birlikte koltuğu devralmak üzere belediyeye yürüdü. Kertiş'i belediye önünde çalışanlar alkışlarla karşıladı. Burada yapılan duanın ardından Kertiş, belediye çalışanlarının elini tek tek sıkarak makamına geçti.

"ESKİ BAŞKAN DEVİR TESLİM TÖRENİNE GELMEDİ"
Başkan Kertiş, belediyede bir süre tebrikleri kabul etti. Ardından, Bayındır Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Behçet Özdeş, Kertiş'e belediyenin mührünü teslim etti. Eski Başkan Alaeddin Çapuk'un devir teslim törenine, önceden 'geleceğim' demesine rağmen gelmediği belirtildi. Çapuk'un, yerine başkan vekilini dahi göndermemesi, devir teslimi Yazı İşleri Müdürü'ne yaptırtması eleştiri konusu oldu.

Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, duruma tepki göstererek, "Yıllardır halkını unutanlar, şimdi de halkın temsilcisi olarak bu makama gelene görevi devretmeyi unuttular. Yapılan, demokrasi adına ayıptır. Ama bunların zihniyeti bu" şeklinde konuştu.

Başkan Kertiş, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Artık parti rozetini çıkardığını belirten Kertiş, "Bundan sonra partili partisiz herkesin başkanıyım. Bayındır'ı hak ettiği yere getirebilmek için kadrolarımla birlikte gece gündüz çalışacağız. 5 yıl sınra Bayındır'ı kimse tanıyamayacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 14:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?