23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Baykal artık bu işi çözmek zorunda

Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent A.Ş. işçilerinin işten çıkarılmasının ardından belediye önünde başlatılan eylemlere Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi de katıldı. Belediye önünde toplanan işçilerle birlikte Başkan Cevat Durak'a seslenen Çelebi, "İzmir'i ve Türkiye'yi karış karış dolaşıp bu haksızlığı anlatacağız. CHP Genel Başkanı artık bu işi çözmek zorundadır" dedi.

Kent A.Ş. bünyesinde çalışırken işlerine son verilen işçilerle birlikte Karşıyaka İskelesi'nde bir araya gelen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, işçilerle birlikte sloganlar ve alkışlar eşliğinde Karşıyaka Belediyesi önüne yürüdü. Belediye önünde kalabalığa seslenen Çelebi, işçilerin 15-16 Haziran direnişinin 39. yıldönümünde işçilerin direnişine destek vermeye geldiklerini belirtti.

Karşıyaka Belediyesi'nin 300 işçiyi sokağa ittiğini ve hemen ardından taşeron firmayla anlaştığını ifade eden Çelebi, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından işçilerin kandırıldığını iddia etti. Sendika olarak yapmaları gereken her şeyi yaptıklarını dile getiren Çelebi, şunları söyledi: "Karşıyaka Belediye Başkanı işçiler beni tehdit ediyor diye açıklama yapmış. Onu tehdit eden o taşeron firmalardır. Bizim tehdidimiz meşrudur, haklıdır" dedi.

Kendisinin Başkan Durak ile bugün de görüşmek istediğini ancak görüşme talebinin reddedildiğini belirten Çelebi, sözlerine şöyle devam etti: "Sözün bittiği noktadayız. Sen bu yasa dışı taşerona son vermediğin sürece İzmir'i ve Türkiye'yi karış karış dolaşıp bu haksızlığı anlatacağız. Seni Türkiye'ye teşhir etmek bizim boynumuzun borcu olacak. İşi valiye havale etmeye gerek yok. İşçileri muhatap almazsan işçiler de seni muhatap almayacak. CHP Genel Başkanı bu belediye başkanlarına kefil oldu ve oy istedi. CHP Genel Başkanı artık bu işi çözmek zorundadır."

Belediye önünde gerçekleştirilen eyleme işçilerin kucaklarındaki küçük çocukları ve eşleriyle katıldıkları görüldü. Belediye Başkanı Durak aleyhine slogan atan işçi topluluğu eylemin ardından olaysız dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?