23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Belediyeye festival tepkisi

İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran Belediyesi festival startını verdi.

Bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan Zeytin ve Deniz Festivali start alırken, personel maaşlarını dahi ödeyemeyen Belde Belediyesi'nin festival düzenlemesi eleştirilere neden oldu.

Yeni Şakran Belediyesi tarafından düzenlenen ve beldenin tanıtımını amaçlayan festivalin bu kadar borç varken yapılıyor olmasına tepki gösteren vatandaşlar; "8,5 Milyon TL borcu olan, parasızlıktan elini kolu bağlı olan hatta çalışanların maaşlarını dahi ödeyemeyen belediye festivale nasıl para buluyor" şeklinde tepki gösteriyor.

Geliri az olan, maddi imkansızlıklar yaşayan ve yüklü miktarda borcu bulunan belediyenin festival düzenlemesine vatandaşlar tepki gösterirken, Şakran CHP Belde Başkanı Kenan Ural, festivale destek vereceklerini belirterek; "Şakran bizim yaşadığımız yer, daha önceki yıllarda başlatılan bu festival bundan sonrada yapılmalı. Festivale destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Festivalin 60 bin TL'ye mal olacağını açıklayan Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz ise, festivali sponsor firmalara yaptırdıklarını ve belediyeden para harcamadıklarını söyledi. 3 gün sürecek olan festivale sanatçılar Deha, Hakan Doğanay ve Coşkun Sabah katılacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 17:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?