23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Bir forma da Kocaoğlu'na

UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı ile Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası eleme maçları öncesi yapacağı hazırlık karşılaşması için İzmir'de bulunan Federasyon Başkanı ve üyeleri, İzmir'i Süper Lig'de görmek istediklerini söylediler.

Başkan Aziz Kocaoğlu'na, futbolcular tarafından imzalanan ve üzerinde "Aziz Kocaoğlu" yazılı 35 numaralı Kırmızı - Beyaz Milli Takım formasını hediye eden Mahmut Özgener, Milli Takım'ın İzmir'de 35. kez maça çıkacağını belirterek, "Güzel bir tesadüf oldu" dedi.  Mahmut Özgener, 3 yıl aradan sonra İzmir'de milli maç oynanacağını söyleyerek, "Bize uğurlu gelen Atatürk Stadı'nda oynayacağız. İnşallah güzel bir galibiyetle futbolseverlere mutluluk yaşatırız" dedi.

35 yıl aradan sonra ilk kez İzmir'e geldiği için sevinçli olduğunu söyleyen Şenez Erzik, "İzmir'de hak etmediği bir futbol eksikliği var. İzmir, futbolda önemli hamleler yapmış, Batılı- çağdaş düşüncenin yansıması olan bir şehir. El birliği ile kısa zamanda mutlaka 1- 2 takımın Süper Lig'e çıkmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu ise "İzmir, uzunca bir süredir Süper Lig'de takımı olmamasının burukluğunu taşıyor. Böyle büyük müsabakalara olan hasretini bu maç sayesinde giderecektir. İki defadır peş peşe son maçlarda kaybederek Süper Lig fırsatını kaçırdık. İnşallah bu sene bu şanssızlığı kıracağız" dedi.

İzmir'in UNIVERSIADE sayesinde donanımlı tesislere kavuştuğunu ve altyapısını güçlendirdiğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Her türlü kitlesel ve bireysel sporu yapacak imkanımız var" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:14:15
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 23:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?