23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Bir yılın emeği sergilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'nın üçüncü sergisi, danslı-müzikli gösterilerle açıldı. Törende, İzmir'in yeni ilçesi Karabağlar'da oluşturulan yeni kurs merkezinin açılış müjdesi de verildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her yaştan İzmirli için umut kapısı olan Meslek Edindirme ve Beceri Kursları (İZMEB) yılda bir kez düzenledikleri genel sergilerinin üçüncüsünü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve düzenleme çalışmaları yapılarak kent kültürüne armağan edilen tarihi Havagazı Fabrikası'nda açtı. Bu yıl kurulan İZMEB Dans Gurubu'nun “Amazon” ve çevrenin korunmasına dikkat çekmek amacı ile “katı atık” konseptli dans gösterileriyle renklenen törende açılış konuşmasını, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Eker yaptı. Salonu dolduran davetlilere, önümüzdeki hafta İzmir'in yeni ilçesi Karabağlar'da yeni inşa edilen binada oluşturulan kurs merkezinin hizmet vermeye başlayacağını müjdeleyen Eker, önümüzdeki günlerde hizmete girecek Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu altındaki merkez ile de kurs merkezi sayının 10'a yükseleceğini belirtti. Meslek edindirme kurslarının 2004 yılından beri artan bir ilgi ve branş sayısı ile devam ettiğini de vurgulayan Eker, “Kurslarımızın en önemli amaçlarından bir tanesi, mesleği olmayan kentlimize bir meslek edindirerek, günümüzün en büyük problemlerinden olan işsizliğe bir nebze de olsa çare olmak” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 kurs merkezine, 2008-2009 eğitim döneminde 10 bin 500 kişi kayıt yaptırdı. 18 ana ve 58 alt branş olmak üzere açılan 218 kursta, 4 bin 480 kursiyer derse başladı. Biten 56 kurstan 545 kursiyer sertifika ile mezun oldu. Sergi açılışının anlamlı sürprizi ise Gaziemir kurs merkezinden geldi. Gaziemir Kurs merkezi öğretmenlerinden Aysun Karasu Çavuş ve öğrencileri Hakan Bozkurt ile Dilek Yağmuroğlu, çok sevdikleri başkanları için yaptıkları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu portresini Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Eker'e verdiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içinde sürdürdüğü meslek edindirme kurslarını başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları, belediye bürokratları ve ilçe halk eğitim müdürleri tarafından verildi. İZMEB'in üçüncü genel sergisinin 17 Mart 2009 tarihine kadar İzmirlilerin beğenisine açık kalacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 14:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?