23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Bırakın biz yapalım!

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM İZMİR'DE

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, yapımı yılan hikayesine dönen İzmir Metrosu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na meydan okuyarak, "Proje gecikmelerden ötürü faaliyete geçememiştir. Ancak kurumları şikayet etmeyin, metroyu yapamıyorsanız bırakın biz yapalım" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir programını AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak'ı ziyareti ile sonlandırdı. Kabak, Bakan Yıldırım'ı İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından verilen 'İzmir'e Katkı Ödülü'nden ötürü tebrik ederek, "Hükümetimiz eğitim, emniyet, adliye ve sağlık kavramları üzerinden birçok projeye imza atmıştır. Bugün İZTO tarafından verilen İzmir'e Katkı Ödülü de aslında hizmetin en somut halini sergilemektedir" dedi.

 

"BU İŞ TECRÜBE İSTER"

Bakan Yıldırım ise konuşmasında, yapımı bir türlü tamamlanamayan metro konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirdi. Bakan Yıldırım, "Hükümet olarak son beş yılda İzmir'e 5 katrilyon yatırım yaptık. Bu yatırımın yüzde 50'sini bakanlığımız İzmir için kullanmıştır. Çünkü biz Başbakanımız Erdoğan'dan verilen 'hizmette siyaset olmaz' talimatı ile yolumuza devam ediyoruz. Eğer böyle olmasaydı Aliağa-Menderes hattını tekrar canlandırma girişiminde bulunmazdık" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, "İltifat marifete tabiidir. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Biz çağrılara karşı duyarsız kalmayız. Bakanlık olarak 50 bin ihale ile uğraşırken, onların ihale sayısı bir elin parmak sayısını bile geçemez. Ancak gecikmeler mazeret gibi gösterilmesin ve kurumlar şikayet edilmekten vazgeçilsin. Eğer metroyu yapamıyorlarsa bırakın biz yapalım. Ama biz kimsenin elinden zorla işini almayız. Çünkü bu iş tecrübe ister ve işinin ehli olan bir ekip çalışması gerektirir" dedi.

Bakan Yıldırım, konuşmasını yeni yıl mesajı ile sonlandırdı.

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM İZMİR'DE
ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM İZMİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 17:58:03
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 19:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mechul IP: 78.179.15.xxx Tarih : 31.12.2009 09:51:00

ihalelerin önünden çekilinilirse  sayın kocaoğluda  bitirir bütün izmir biliyor metro neden bitmiyor izmire 24 ayardan saf  altından kule dikseniz gene izmiri alamıcaksınızz akpliler