23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Bölükbaşı AKP'ye İzmir'den yüklendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, "29 Mart seçimlerinde AK Parti'nin alacağı ders önümüzdeki sonbaharda belki de bir erken seçimi gündeme getirecektir" dedi.


MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, 29 Mart yerel seçimlerine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. MHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu da katıldı. Toplantıda konuşan MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, parti teşkilatının seçim kampanyasına destek vermek üzere İzmir'e geldiğini söyledi.


29 MART SEÇİMİ KADER SEÇİMİ OLACAK
29 Mart seçimlerinin "kader seçimi" niteliği taşıdığını ifade eden Bölükbaşı, şöyle konuştu: "Bu seçim kampanyası 29 Mart seçimlerinin niteliğine de uygun geçmiş dönemlerde yaşanan seçim kampanyalarından farklı bir seyir izlemektedir. 29 Mart seçimleri sadece beş yıl süreyle İzmir'i yönetecek yerel yöneticilerin seçileceği değil bunun da ötesinde Türkiye'nin önümüzdeki dönemde siyasi tablosunu, siyasi rotasını ve yol haritasını büyük ölçüde belirleyecek bir kader seçimidir.

Altı yıldır Türkiye'yi biryangın yerine çeviren AK Parti'den demokratik süreçlerle kurtulmanın önünü açacak bir seçim olmaya namzettir." Bu seçimde AK Parti'ye sandık başında demokratik bir ihtarda bulunulmasının kendisine bir çeki düzen vermesini sağlayacağını anlatan Bölükbaşı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu seçimde AK Parti'nin alacağı ders belki de bir erken seçimi önümüzdeki sonbaharda gündeme getirecektir."


29 Mart seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından önemine dikkat çeken Bölükbaşı, seçimlerin sadece İzmir'in seçimi değil Türkiye'nin seçimi olduğunu söyledi.
Konuşmasında AK Parti ve CHP'nin seçim kampanyasını eleştiren Bölükbaşı, şunları söyledi: "Türk siyasi hayatının iki kriz üreticisi, 2 değerler üzerinden siyasi rant ticareti yapan gerginlik üreticisinin yeniden sahne aldığı bir kampanya görüyoruz. Başbakan orta oyununa çevirdiği seçim kampanyasını Türkiye meselelerinin uzağında bir zemine oturtmuştur. Başbakan'ın seçim kampanyasında Davos, Hamas, şantaj, baskı, buzdolabı, çamaşır makinesi var. Adalet Bakanı'nın 'Ak Parti'ye oy vermezseniz size hizmet
vermeyiz' tehditleri var. CHP de farklı açılımlarla ortaya çıkmıştır. Her iki parti de maskeli baloya hazırlanır gibi seçime hazırlanmaktadır."


ZİHNİYET ÇATIŞMASI İZMİR'İ BUNALTTI
MHP'nin temiz, çalıp çırpmayan bir belediyecilik anlayışını getireceğini ifade eden Bölükbaşı, AK Parti ve CHP'nin zihniyet çatışmasının İzmir'i bunalttığını, siyasi imbatın esmesine ihtiyacı olduğunu belirterek, İzmir'de bu siyasi imbatı estirecek kişinin adaylarının Müsavat Dervişoğlu olduğunu dile getirdi.


Toplantıda bir basın mensubunun yerel seçimlere yönelik yapılan ankette, "seçimin İzmir'de AK Parti ve CHP arasında geçeceğine ilişkin sonucu" nasıl değerlendirdiğine yönelik sorusuna Bölükbaşı, şöyle cevap verdi: "Ben Ankara milletvekiliyim. 22 Temmuz seçimlerinde İzmir'in oy oranı neredeyse Ankara'nın oy oranına ulaştı. Seçim kampanyası ekranlarda horoz dövüşü haline getirilirse, bu milli iradeye ipotek koyma, yönlendirme anlamı taşır. Şöyle bir söz var: 'Tavuğun cücüğü güzün sayılır' Bu nedenle sonucu
29 Mart'ta sandıklar açılınca göreceğiz."
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 13:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?