23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Bu projeler Gaziemir'e yakışacak

AK Parti Gaziemir Belediye Başkan adayı ve Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, yeni döneme ilişkin projelerini açıklamaya devam ediyor.

 Üçüncü 5 yıllık döneminde gerçekleştirmek istediği projelerin hepsinin ayakları yere basan, yapılabilir projeler olduğuna dikkati çeken Yüksel, “Bu zamana kadar imza attığımız bütün projelerin; yaşlısından gencine, esnafından işçisine tüm halkımızın ihtiyaçlarına ayrı ayrı cevap verebilecek ve her kesimi ortak bir noktada buluşturacak projeler olmasına özen gösterdik” diye konuştu.

21. Yüzyılın Gaziemir'ini vatandaşlarla birlikte kurmaya kararlı olduklarını vurgulayan Adnan Yüksel, şöyle devam etti, "Düşündüğümüz her projeyi kendi ekibimizle ve konunun uzmanları ile etüt ederek vatandaşlarımıza sunuyoruz. Projelerimiz internetten indirme değil, ayakları yere basan sağlam projeler. Kentimizin geleceğine yön verecek projelerimiz için elimizi taşın altına koymaktan da çekinmiyoruz. İlk günden bu yana 'Yükselen Gaziemir' hedefimiz doğrultusunda gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz"


VİZYON PROJELER
5 önce vaat ettikleri projelerin yüzde 90'ını gerçekleştirdiklerinin altını çizen AK Parti Gaziemir Belediye Başkan adayı Adnan Yüksel, kent estetiği, sosyal projeler gibi projelerin yanında belediye hizmet binası, huzur evi, kent arşivi, rehabilitasyon merkezi, öğretmenler lokali, polis lokali gibi önemli projelerinin de bulunduğunu ifade eden Yüksel, şöyle devam etti, "Mevcut belediye binamızın bulunduğu yere her geçen gün değişen, gelişen Gaziemir'imize yakışır modern görünüme ve hızlı hizmet yaklaşımımıza uygun donanıma sahip belediye hizmet binası yapacağız. Yapımı için yerini ayırdığımız Huzur Evini hayata geçireceğiz. Kent Arşivi oluşturacağız. Mehmet Peker Sevgi Yolu 1. Etap'ında yer alan İstasyon Binası'nı restore ederek Yaşlılar Lokali ve Kent Arşivi olarak düzenleyeceğiz. Kimsesiz ve engelli vatandaşlarımızın tüm bakım ve ihtiyaçlarının karşılanacağı dört katlı rehabilitasyon merkezi yapacağız. Başbakanımızla protokolünü imzaladık. İlçemizde 2.engelli merkezini yapacağız"


POLİSLERE VE ÖĞRETMENLERE MÜJDE
Devlet memurlarının yoğun olarak yaşadığı Gaziemir'de emeklilerin ve çalışanların sosyal hayatına canlılık getirecek projelere de imza atacaklarını ifade eden Yüksel, ilk adımı da polislere ve öğretmenlere sosyal tesis kazandırarak atacaklarını söyledi. Yüksel, “Nevvar Salih İşgören caddesinde inşaatını tamamladığımız Öğretmenler Lokalini hizmete açacağız. Nevvar Salih İşgören caddesinde Polis Lokali yapımı için yer tahsisini yaptık ve inşaat protokolümüzü imzaladık. Yapımına başlayacağız ve hızla tamamlayacağız” dedi. Fiziki projelerinin yanında sosyal projelerinin de hazır olduğunu dile getiren AK Parti Gaziemir Belediye Başkan adayı Adnan Yüksel, sosyal projelerini şöyle sıraladı, "KOBİ'lerle işbirliği yapılarak işsizler için üretim ağı oluşturulacak. Genç kız ve ev hanımlarına yönelik meslek kursları açarak, meslek sahibi olmalarını ve evlerinde de para kazanmalarını sağlayacağız. Mikro krediler ile “üreten evler” projesini uygulayacağız. Gaziemir genelindeki tüm öğrencilerimizin defter, kalem v.b. tüm kırtasiye ihtiyaçlarını her eğitim, öğretim yılının başında ücretsiz karşılayacağız. Evlatlarımız için hizmete sunduğumuz ücretsiz “e-dershane” nin Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olan tüm sınıf seviyelerinde geliştirerek devam etmesini sağlayacağız. İlçemizde İnşaat ve Makine Meslek Yüksek Okullarının açılmasını sağlayacağız. Dönemimizde kültür, sanat, spor çalışmalarına ağırlık vererek 11 merkezde toplam 60 branşta açtığımız kurslarımızı geliştirerek devam ettireceğiz. İlk görev süremizde başlattığımız Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliğinin bu yıl 12.sini gerçekleştireceğiz. Şenliklerimizi her yıl daha da geliştirerek devam ettireceğiz"

İha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 13:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?