23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Buca’da bu kez de Yazıcıoğlu gerilimi

Tartışmaların bitmediği belediye meclisi bu defa da AKP’lilerin önergesiyle karıştı. Bir parka Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin verilmesine CHP’liler engel olunca muhalefet sert tepki gösterdi

Buca Belediye Meclisi’nde yine tansiyon yükseldi. Gerginlik bu kez CHP’liler arasında yaşanmadı. Muhalefetle CHP’li üyeler karşı karşıya geldi. Gerilime, geçtiğimiz aylarda geçirdiği helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin bir parkta yaşatılmasına dair AKP’li dokuz üye tarafından verilen önerge yol açtı.

Bir grup CHP’li, konunun imar komisyonuna gönderilmesi gerektiğini, daha sonra mecliste oylanmasının demokrasi açısından daha iyi olacağını savundu. Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya da önergenin imar komisyonunda görüşülüp karara bağlanmasına evet oyu verdi. Diğer CHP’liler ise Yazıcoğlu’nun ideolojik siyasi görüşünün sosyal demokrat bir belediye sınırları içinde kabul edilemez olduğunu öne sürdü. Önerge oyçokluğuyla reddedildi.

‘Kargalı’ tartışma çıktı
Bu tavır muhalefeti kızdırdı. Önergede imzası olan AKP’li Mustafa Arslan, “Sizin demokrasi anlayışınız bu kadar. Bu teklifin siyasi amacı yoktu. Hem partinin genel başkanlığını yapmış birinin ismini parka vermiyorsunuz hem de demokrasiden ve anlayıştan söz ediyorsunuz. Buna kargalar bile güler. Kendi içinde barışık olmayan, sürekli kavga eden bir parti ilçeyi nasıl yönetecek? Görünen köy kılavuz istemez. ‘Sosyal demokratız’ diyorsunuz ama uygulamalar tersi oluyor” diye konuştu.

Arslan’ın bu sözlerine belediye başkanı Ercan Tatı cevap verdi. Tatı, “Buca halkı yerel seçimlerde tercihini yaparak CHP’ye iktidar, AKP’ye de muhalalefet görevi verdi. Ben de belediye başkanı olarak vatandaşlara hizmet ediyorum. Yetkim gereği önergeleri gündeme alır, söz veririm. Bana bu zamana kadar yaptıklarım için kimse adil olmadığımı söyleyemez. Bucalı kararını vermiştir. Buna kargalar da şahit olmuştur” dedi.

Bu arada CHP’li mimar Erkut Tamay’ın, üç semavi dinin ibadet yerlerinin Buca’da inşa edilmesi ve uluslararası inanç kongresinin ilçede yapılması önerisine partisinden Rıza Zayıfoğlu karşı çıktı.
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 09:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?