23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Buca'da çöpten cephane çıktı

İzmir'de, çöp toplayan çocuklar tarafından bulunan mermi ve mühimmatlara polis el koydu.

Buca ilçesi 951. sokakta çöp toplayan çocuklar, atıkların arasında buldukları mermileri sokak içindeki esnafa gösterince polise haber verildi. Olay yerine gelen polis çöpün içinde çok sayıda mermi olduğunu gördü.

Yapılan incelemede 674 tane M16 mermisi, 29 adet mayon üzerine dizilmiş M16 mermisi, 15 adet kalaşnikof mermisi, 8 adet G3 piyade tüfeği mermisi, 18 mayon üzerine dizilmiş G3 mermisi, iki adet uçaksavar mermisi, 746 adet dolu fişek olduğu tespit edildi. Mühimmata el koyan ekipler, çevrede araştırma yaptı.

Kim tarafından bırakıldığı bilinmezken, ele geçirilen mühimmat incelenmek üzere emniyete götürüldü. Mühimmatın kim tarafından bırakıldığı ne amaçla saklandığı bilinmiyor. Son günlerde İzmir'in çeşitli semtlerinde çok sayıda mermi ve mühimmatın sokağa ya da çöpe bırakıldığı belirtildi.

MERMİLER ASKERİ KAMUFLAJLI KUMAŞA SARILIYDI

İzmir'de bulunan mermileri polise teslim eden kasap Arif Taşkır, "Mermiler askeri kamuflajlı kumaşa sarılıydı, biz vatandaşlık görevimizi yerine getirdik" dedi.

İzmir'in Buca ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü çok sayıda mermi bulan hurdacının mermileri mahallede esnaflık yapan Arif Taşkır'a teslim ettiği öğrenildi. Mahallede kasaplık yapan Arif Taşkır, çok sayıda mermiyi görünce tedirgin olduğunu ve hemen polise haber verdiğini belirterek, "Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Çöp toplayan hurdacı büyük bir poşet bulmuş. Bize getirdiği poşet askeri kamuflajlı kumaşa sarılıydı. Biz de hemen polisi aradık" dedi.

Mermilerin bulunduğu 951 sokakta oturan vatandaşlar ise polislerin çöp konteynırını incelemeye geldiklerini ve polislerin gelmesiyle mahallelerinde mermi bulunduğunu öğrendiklerini söylediler

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 16:47:42
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 17:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?