23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Buca'da işsizlik cinneti!

İzmir'in Buca ilçesi girişindeki tarihi Kızılçullu su kemerine çıkan işsiz Mesut Diringa (47), intihar etmek üzereyken polis ekiplerinin uzun süren ikna çabaları sonucu aşağıya indirilebildi.

CHP Buca Belediye Başkan adayı Ercan Tatı ile görüşmek istediğini belirten Diringa, Tatı'nın olay yerine gelmesiyle aşağıya indi. Belediyede staj yaptıktan sonra işe alınmayan engelli oğluna iş verilmediğini söyleyen Diringa, "Başkanım iş istiyorum. Evde yiyecek ekmeğimiz yok" diyerek yardım istedi.

Edinilen bilgiye göre olay saat 23.00 sıralarında Buca girişindeki tarihi Kızılçullu su kemerlerinde meydana geldi. İntihar amacıyla su kemerlerine bir şahsın çıktığını gören vatandaşlar, polise ihbarda bulundu. Su kemerlerinin bulunduğu yere gelen ekipler alkollü şahsa kemerden inmesini söyledi.

 İşsiz Mesut Diringa (47), polislere yaklaşmaları halinde kemerden aşağı atlayacağını belirtti. Bunun üzerine AKS 110 ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen AKS 110 ekipleri, tarihi su kemerinin altındaki dere yatağına hava yatağı yerleştirdi. Kemerden inmesi için ikna edilmeye çalışılan Mesut Diringa, CHP Buca Belediye Başkan adayı Ercan Tatı'nın çağrılmasını istedi. Bunun üzerine polisler Tatı'yı telefonla arayarak, olay yerine çağırdı. Bir süre sonra Tatı'nın gelmesiyle Diringa su kemerinden aşağıya indi.

Geçen yıl belediyede staj yaptıktan sonra işe alınmayan engelli oğluna iş verilmediğini söyleyen Diringa, "Başkanım iş istiyorum. Evde yiyecek ekmeğimiz yok" diyerek feryat etti. İntiharın çözüm olmadığını ifade eden CHP'li Buca Belediye Başkan Adayı Ercan Tatı ise, "Biri engelli 2 erkek çocuğu olan Mesut Diringa için elinden geleni yapacağını vurguladı.

Sağlık ekipleri tarafından kesikleri tedavi edilen Diringa ardından ifadesi alınmak üzere Şirinyer Polis Merkezi'ne götürüldü. Mesut Diringa'nın geçen yıl da işsizlik nedeni ile aşırı derecede alkol aldıktan sonra intihar etmek için tarihi su kemerine çıktığı, bu sırasında dengesini kaybederek itfaiyenin açtığı hava yastığına düşerek
kurtarıldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 09:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?