23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Büyükşehir ilkyardım öğretiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanlığı, İzmir'deki farklı semtlerde yaşayan kadınlara yönelik uygulamalı ilkyardım kurslarına Çiğli Gültepe'den başladı. İzmir Tabip Odası İlk Yardım Eğitim Merkezi uzmanlarından Dr. Hasan Değirmenci ve Hemşire Arzu Kara'nın uygulamalı ve interaktif eğitime çok sayıda kadın katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran ile Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Prof. Dr. Hülya Güven'in de hazır bulunduğu eğitimde, kadınlara ilk yardımın temel kuralları konusunda çeşitli bilgiler verildi. Dr. Hasan Değirmenci, çoğu ev hanımı olan katılımcılara özellikle ev kazalarında nasıl davranmaları gerektiği konusunda uygulamalar gösterdi. İlk olarak bir sunumla temel bilgi verilen kadınlar, daha sonra öğrendikleri ilk yardım yöntemlerini birbirlerinde uyguladılar.

Eğitime katılan ev hanımı Kıymet Utku, 3 çocuğu olduğunu söyleyerek, "Bundan sonra herhangi bir kazada yanımdakilere ya da çocuklarıma nasıl müdahale etmem gerektiğini öğrendim. Büyükşehir'e çok teşekkürler" diye konuştu. Ev hanımı Olcay Kızıltepe, ilk yardım konusunda daha önce herhangi bir bilgisi olmadığını, ama artık bu konuda temel bilgileri aldığını söyledi. Olcay Kızıltepe, "Bundan sonra nasıl ilk yardım yapacağımı, kazada, yaralanmada, nefes borusuna bir şey kaçtığında ne yapmam gerektiğini biliyorum. Bu insana güven veriyor" dedi.

İlk yardım eğitiminin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi uzmanları tarafından ücretsiz sağlık ve diş taramasının da yapıldığı uygulamalar; Postacılar, Bayraklı, Osmangazi, Karabağlar, Limontepe, Gültepe, Kadifekale, Naldöken, Kemalpaşa, Altındağ, Doğanlar, Buca, Çamkule, Yeşilyurt, Narlıdere, Balçova ve Güzelbahçe'de Aralık ayı sonuna kadar devam edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 11:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?