23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Büyükşehir okulları ilaçlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okullarda öğrencileri grip, nezle ve mantar gibi bulaşıcı mikroplardan, bakteri ve virüslerden korumak için ilaçlama çalışması yaptı.

Çocukların sağlıklı mekanlarda sağlıkla büyümesi için eğitime desteğini farklı projelerle sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, son beş yılda 500 okulun bakım ve onarımını yaptı, 102 bin 660 öğrenci sağlık taramasından geçirdi. Okullarda her hafta 141 bin öğrenciye süt dağıtımı devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi son olarak, okullarda salgın hastalıklara neden olan virüs, bakteri ve mantara da savaş açtı.

Çevre ve Sağlık Daire Başkanlığı tarafından kentteki ilköğretim okullarında özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda hızla üreyen grip, nezle ve mantara karşı etkili olan dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. 11 ekiple 9 metropol ilçedeki ilköğretim okullarında ilaçlama çalışmalarının tamamlandığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, uygulamadan okul yönetimleri ve velilerin çok memnun kaldıklarını belirterek, ilaçlama çalışmalarının belirli periyotlarda devam edeceğini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 14:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?