23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Büyükşehir'den engelli meclisi

İzmir'de faaliyet gösteren engelli derneklerinin yöneticileri ile üyeleri, Engelliler Haftası nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Başkan Kocaoğlu ile engelli vatandaşlar, sorunları ve çözüm önerilerini konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana, İzmir'de yaşayan tüm hemşehrilerin eşit olanaklardan yararlanabilmesi amacıyla hizmet yaptıklarına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katılımcı yönetim anlayışını benimsediklerini söyledi.

Halk ve belediye arasında kurulan ilişkilerin sağlamlaşması amacıyla seçim bildirgesinde de belirttikleri gibi ekonomik kurul ile kadın, çocuk, engelli ve çocuk meclisi oluşturacaklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Dernekler kendi aralarında koordinasyon kursunlar ve her kesimin sorununun masaya yatırılacağı bu meclisler için birer temsilci belirlesinler. Haziran ayında kurulacak olan meclisler 6 ayda bir toplanacak. Meclislerde sadece fikirler söylenmeyecek. Takvime bağlı olarak yapılabilir projeler hayata geçirilecek. Hazırlık ve faaliyet aşamasında bu meclise kattı koymanızı bekliyoruz" dedi.

"İKİ OTOBÜSTEN BİRİ ENGELLİLER İÇİN"
İzmir'de yaşayan engelli vatandaşların ulaşım rahatlığı için göreve geldiklerinden bu yana, aldıkları otobüslerin alçak tabanlı olmasını tercih ettiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Eskiden sadece 12 adet forkliftli otobüs varken, şu anda otobüs filomuzdaki otobüslerin ihalesi bitenlerle birlikte 420 tanesi alçak tabanlı. Yani sabah ve akşam yoğun saatler dışında sefer halinde olan otobüslerin yarısı engeli vatandaşlarımızın rahatça kullanabileceği şekilde. İzmirli engelli hemşehrilerimiz iki otobüsten birine kolayca binebilecek" dedi. Başkan Kocaoğlu ayrıca, engelliler için özel olarak tahsis edilen minibüs sayısını arttıracaklarını da söyledi. Toplantıya katılan engelli derneklerinin yöneticileri ile üyeleri de düşünce ve isteklerini dile getirdiler. Engelliler, ulaşımdan duydukları memnuniyeti dile getirirken, kentin bazı noktalarındaki hatların arttırılması ve kent içinde bazı ilave düzenlemeler yapılması yönündeki isteklerini bildirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 10:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?