23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Büyükşehir'den Giresun'a yardım eli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sel felaketi ile boğuşan Giresun'un "imdat" çığlığına duyarsız kalmadı. Giresun Belediye Başkanı Aksu'yla görüşen Başkan Aziz Kocaoğlu, itfaiye-AKS 110, Fen İşleri ve İZSU personelinden oluşan 32 kişilik tam donanımlı yardım ekibini felaket bölgesine gönderdi.

Giresun'un aşırı yağışlarla yaşadığı sel felaketine karşı duyarsız kalmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz'in bu şirin sahil kentindeki yaraları sarmak üzere harekete geçti. Derelerin taştığı, ana arterlerin trafiğe kapandığı, yüzlerce dükkan ve konutun sular içinde kaldığı ve heyelanların yaşandığı Giresun'un Belediye Başkanı Kerim Aksu ile bir telefon görüşmesi yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, afet bölgesinden gelen "imdat çağrısına" duyarsız kalmayarak tam donanımlı bir acil yardım ekibini Giresun'a yolladı.

 İtfaiye Daire Başkanlığı, İZSU ve Fen İşleri Daire Başkanlığı'ndan olmak üzere toplam 33 kişiden oluşan özel ekip, 29 Temmuz Çarşamba günü saat 18.00'de Giresun'a doğru yola çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser, İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan, İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır ve Kanalizasyon Dairesi Başkanı Güven Ağar tarafından uğurlanan ekiple birlikte 10 adet motopomp, 2 konteyner, 3 kamyonet, 3 kombine kanal açma aracı, içinde 3 ton su bulunan 1 arazöz, 1 tam donanımlı AKS 110 aracı, seyyar jeneratör gibi araç-gereç ile çadır, sağlık malzemesi ve kurtarma malzemesi gönderildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Olanaklarımız çerçevesinde felakete maruz kalan Giresunlu vatandaşlarımıza elimizden gelen yardımı yapmaya, yaralarını sarmaya çalışacağız" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 13:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?