23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Büyükşehir'in en karlı yatırımı

21 ayrı branşta faaliyet gösteren ve bu alanda Türkiye'nin en büyük kulüpleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, altyapı politikasıyla ülke sporuna önemli katkılar sağlıyor.

Büyük paralar harcayarak yıldız isimler transfer etmek yerine, bünyesinden yıldızlar yetiştiren Büyükşehir, son yıllarda basketbolün en önemli kulüplerinden biri haline geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, son iki yılda dokuz oyuncusunu profesyonel lig ekiplerine vererek önemli bir başarıya imza attı.

Tayfun Erülkü'yü Efes Pilsen, Çağlar Elbirlik'i Pınar KSK; Kubilay Özçarkçı, Uğurcan Sezenol, Sergen Ergül, Ayhan Gönen'i Gelişim Koleji, Batıkan Akbacı'yı Beykoz, Gökhan İtak'ı Düzce ve Berke Çelik'i de İTÜ'ye veren mavi-beyazlılar, bu sezon altyapı liglerinde üç ikincilik, üç de üçüncülük alarak, Türkiye şampiyonalarında İzmir'i temsil etti.

140 lisanslı oyuncusunun yanısıra, spor okullarındaki 1200 basketbolcu adayını da geleceğe hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, potaya yaptığı doğru yatırımların meyvelerini fazlasıyla almaya başladı. Basketbol Federasyonu'nun, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni Basketbol Erkekler 2.Ligi'ne almaya hazırlandığı öğrenildi. Kulübün Altyapı Koordinatörü Mustafa Albere, minik sporculara yaptıkları yatırımın karşılığını almaya başladıklarını belirterek, "Yarışmacı değil, yetiştirici kimliğimizle başta İzmir olmak üzere Türkiye'deki üst düzey kulüplere basketbolcu sağlıyoruz" dedi.

Bayan basketbolunda da çok önemli hamleler yaptıklarını belirten Albere, 1.85'lik Büşra Uyar ve 1.83'lük Cansu Olağan'ın şimdiden büyük kulüplerin ilgisini çektiğini dile getirdi. Her ikisinin de henüz 15 yaşında olmasına rağmen birçok takımın transfer listesine girdiğine dikkat çeken Mustafa Albere, "Kulüp yönetimimizin verdiği destekle Türk basketboluna yıldız oyuncular yetiştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 13:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?