23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Buzlar eridi mi?

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte bir süredir sert bir tartışmanın içine giren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Selim Gökdemir, Artvinliler gecesinde bir araya geldi. Protokolde yan yana oturan Gökdemir ile Kocaoğlu'nun samimi sohbeti 'buzlar eridi' yorumlarına neden oldu.

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Selim Gökdemir, Bayraklı'ya gelerek kendisi hakkında iddialarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sert bir şekilde eleştirmiş, iddialarını ispata davet etmişti. Bu tartışmalar sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gerginlik yaşanmış ve AK Parti Grubu, CHP'li üyelerle Kocaoğlu'nun tutumunu protesto etmek için meclis toplantısını terk etmişlerdi.

Siyasi arenadaki tartışmalar bu yönde devam ederken, geçtiğimiz gün Aziz Kocaoğlu'nun bacanağı emekli Hava Pilot Albay Hasan Mercanlı'nın vefatı üzerine Gökdemir, İzmir Büyükşehir Belediye meclisi çatısı altında 5 yıl birlikte çalıştığı Kocaoğlu'un acısını paylaşmak üzere cenaze namazına katıldı ve Kocaoğlu'na taziyede bulundu.

Ancak cenaze namazında CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın tepkisi ile karşılaşan Gökdemir, 'Kocaoğlu'nun acısını paylaşmaya geldiğini, cenazede siyaset yapmayacağını' belirterek, tartışmaya girmedi. Bu durum karşısında Aziz Kocaoğlu da Gökdemir'den yana tavır aldı ve Arıtman'ın davranışını tasvip etmediğini bildirdi. Bu gelişmelerin hemen ardından Cumartesi akşamı İzmir'de yaşayan Artvinliler'in düzenlediği geceye katılan Aziz Kocaoğlu ve Selim Gökdemir'in bir hayli neşeli olduğu gözlendi.

Salona giren Kocaoğlu, başka bir masada kendisine yer ayrılmasına karşın, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ile AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Selim Gökdemir'in bulunduğu masaya oturmayı tercih etti.

Yaklaşık 45 dakika burada yan yana oturan ikili kendi aralarında sohbet etti. İkilinin sohbet sırasında bir hayli neşeli olduğu dikkatlerden kaçmadı. İkilinin oldukça keyifli bir sohbete daldığını görenler ise 'düşman çatlatıyorlar' yorumunda bulundular.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 11:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?