23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Çeşme’de baz isyanı

Bir otelin çatısına iki GSM operatörü firmanın kurduğu baz istasyonları Musalla Mahallesi sakinlerini ayağa kaldırdı, imza kampanyası başladı.

İZMİR’in Çeşme İlçesi’nde, bir otelin çatısında kurulu 13 baz istasyonu vatandaşların tepkisini çekti. Kaldırılması için kampanya başlatıp, 1500 imza toplayan vatandaşlara Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Faik Tütüncüoğlu, İlçe Turizm Müdürü Osman Kabasakal ve AKP Çeşme Belediye Başkan Adayı Mustafa Cenger de destek verdi. Musalla Mahallesi’nde yer alan Marigold Apart Otel’in çatısında kurulu 13 baz istasyonu vatandaşların tepkisini çekti.

Bunun adı cinayet
Musalla Mahallesi Muhtarı Önder Soma tarafından başlatılan imza kampanyası yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 1500 imza toplayan mahalle sakinleri, otelin yanında bulunan çocuk parkında toplanıp baz istasyonlarının derhal sökülmesini içeren taleplerini dile getirdi. 100’e yakın çevre sakini, otelin ruhsatının da iptal edilmesini istedi. Kampanyaya Çeşme CHP’li Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile AKP Çeşme Belediye Başkan adayı Mustafa Cenger de destek verdi.
Mahalle sakinlerinden olan İlçe Turizm Müdürü Osman Kabasakal, baz istasyonu kuran firmalar karşısında haklarını yasal yollardan arayacaklarını belirterek şunları söyledi: “Çocuklarımızın oynadığı yerde bu baz istasyonları olmaz. Otele yazın yerli ve yabancı turistler gelecek. İnsan sağlığı para için tehlikeye atılır mı? Tek bina üzerinde 13 baz istasyonu olur mu? Bunun adı göz göre göre cinayettir.”
Otel satıldı iddiası
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise şehrin göbeğinde, çocuk parklarının bitişiğinde baz istasyonu bulunmasının sakıncalı olduğunu vurguladı, “Bu işi doğrudan düzeltecek iki satırlık bir yasadır. Bu yasayı hükümetin çıkarması gerekiyor” dedi. Musalla Mahallesi Muhtarı Önder Soma, topladıkları imzaları Çeşme Kaymakamlığı’na teslim edeceklerini anlattı ve şöyle konuştu: “Karşımızda muhatap bulamıyoruz. Duyduğumuza göre ilk sahipleri oteli Kıbrıslı birilerine satmış, onlar işletmesini başkalarına vermiş. İki operatörden yılda 50 bin TL alıyorlarmış. Otelin kendisi bir yılda o kadar para kazanmaz. Otelin telefonları da cevap vermiyor. Biz mahallemizde kanserli nesiller yetiştirmek istemiyoruz.”

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?