23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

'Daha yapacak çok işi vardı'

İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Özdemir Sökmen, Savcı Murat Gök'ün görevden alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Murat Gök'ün daha yapacak çok işi varken yetkilerinin elinden alınması bizi üzdü" dedi.

Savcı Murat Gök'ü tam bir görev adamı olarak nitelendiren İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özdemir Sökmen, Gök'ün merhum Baro Başkanı Nevzat Özdemir'in hastalığı ve ölümü sürecinde kendileriyle yakından ilgilendiğini ve baroyla iyi bir diyalog içinde bulunduğunu ifade etti. Savcı Gök'ün bir hukuk adamı olduğunu dile getiren Sökmen, "Murat Gök'ün daha yapacak çok işi varken yetkilerinin elinden alınması bizi üzdü" dedi.

Konuşmasında 5 Nisan Avukatlar Günü'nde Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in barolarla ilgili yaptığı açıklamaya da değinen Özdemir Sökmen, Çiçek'in konuşmasında yer alan "barolarda ağzına kadar ideoloji görüyorum" sözlerini eleştirdi.

Kendisi de bir avukat olan Cemil Çiçek'in 5 Nisan Avukatlar Günü'nde böyle bir açıklama yapmasının sorgulanması gereken bir durum olduğunu belirten Sökmen, şöyle konuştu: "Sayın Bakan, Başbakan Yardımcılığı gibi çok önemli bir icra makamında bulunmaktadır. Sorunları çözmekle görevli. Yetki ve görev onda olduğu gibi sorumluluk da onda. Buna rağmen Sayın Bakan'ın sanki barolar avukatlık meslek sorunlarının kaynağıymış gibi açıklama yapmasına bir anlam vermek olanaksızdır. İzmir Barosu, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve insan haklarının ancak tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nde gerçekleşeceğini ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin ancak Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sahip çıkarak sağlanabileceğini bilmektedir. Sayın Bakan'ın ideoloji diyerek neyi kastettiğini anlayamıyoruz."

ESEFLE KINIYORUZ
Sökmen, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Sökmen, Ergenekon davasında KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş hakkında da soruşturma talep edilmesine ilişkin şunları söyledi: "Büyük vatandakileri topladılar şimdi yavru vatana gidiyorlar. Bu durum bizi endişelendiriyor ve üzüyor. Sayın Denktaş'ın adının geçmesini esefle kınıyoruz." 
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:43:43
Güncelleme :9 Nisan 2009 Perşembe 19:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?