23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Deri-İş Konak'ta eylem yaptı

İzmir'in Konak ilçesinde sendikaya üye oldukları için bir yıl önce Düzce ve İstanbul'da işten çıkarılan 42 işçiye destek olmak amacıyla deri işçileri eylem yaptı.

Türkiye Deri- İş Sendikası İzmir Şubesi'ne bağlı işçilerin gerçekleştirdiği eylemde konuşan İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Düzce'de 41 ve İstanbul'da 1 işçinin sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldığını ve bir yıldır süren mücadelelerinde yanlarında olduklarının bilinmesini istedi.

Şube Başkanı Alagöz, "Kamuoyunca da bilindiği üzere geçtiğimiz yıl bugünlerde Düzce ve İstanbul'da bulunan fabrikalarda çalışan işçiler, Anayasamız, uluslararası sözleşmeler ve yasalarımızca güvence altına alınmış olan
haklarını kullandılar ve sendikamıza üye oldular. Ancak işveren tüm bu yasal güvenceleri yok sayarak 42 işçinin işine son vermiş ayrıca işyerine hiçbir sendikanın giremeyeceğini ilan etme cüretini göstermiştir" dedi.

Mücadele sürecinde Tekstil Hazır Giyim ve Deri İşçileri Federasyonu (ITGLWF) ve Avrupa Tekstil Hazır Giyim ve Deri İşçileri Konfederasyonu'nda kendilerine destek verdiğini hatırlatan Makum Alagöz; "İşçi mücadelesi açısından örnek bir enternasyonal dayanışma sergilenmiştir. Ancak bazı basın yayın organlarında sendikamızın mücadelesi Ergenekon tertibi olarak lanse edilmiştir. Tüm deri işçilerinin mücadelesi mücadelemiz olmaya devam edecektir" diyerek mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 18:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?