23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Doğal Yaşam Parkı'na yoğun ilgi

Avrupa’nın sayılı doğal yaşam parkaları arasında sayılan İzmir Doğal Yaşam Parkı, hizmete girdiği Kasım ayından bu yana İzmirlilerin ve yurdun değişik illerinden gelen vatandaşların yoğun ilgisisini gördü. 120 türden bin 500 hayvanın doğal ortamlarındaki gibi özgürce yaşadığı park, Çarşamba ve Cuma günleri okul gruplarını ücretsiz olarak ağırlıyor.

Yüzlerce öğrencinin akın ettiği Doğal Yaşam Parkı’nda miniklere ilk önce tanıtım filmi gösterilerek, doğal yaşam parkı hakkında bilgi veriliyor ve eğitim salonu içinde oluşturulan müzede havyan iskeletlerini inceleme ve tanıma fırsatı buluyor. Daha sonra görevliler eşliğinde parkın diğer bölümlerini gezen öğrenciler, özellikle tropik merkezde çok keyifli dakikalar yaşıyor.

Doğal Yaşam Parkı’nın son ziyaretçileri, Foça’nın Bağarası Beldesi Cemil Midilli İlköğretim Okulu’ndan geldi. Fen Bilgisi dersi çerçevesinde bu ziyareti gerçekleştiren minikler, tropik merkezde en çok dişi boa yılanı “Ahu” ile vakit geçirdi.

10 yaşında ve 13 kilo ağırlığındaki, zehirsiz tür yılanlardan Ahu, bakıcısı eşliğin miniklere gösterildi. Ahu’yu sevip okşayan cesur minikler, fotoğraflarını çekip ona daha yakın olabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Çocuklara havyan, doğa sevgisi aşılamak ve hayvanları tanımak için İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın biçilmiş kaftan olduğunu söyleyen Okul Müdürü Ferruh Aykanat, “Burası bizim için çok iyi bir ders ve eğitim alanı. Kendimizi bu konuda çok şanslı hissediyoruz. Çocuklar doğal ortamlarında yaşayan hayvanları yakından tanıma fırsatı buldular. Bu parkı kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı yetkilileri yoğunluk yaşanmaması amacıyla, Çarşamba ve Cuma günleri gelecek okul gruplarının, 327 39 00 numaralı telefondan randevu almalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 11:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?