23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Dört dörtlük şampiyon

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Küçük Bayanlar Hentbol Takımı, üst üste dördüncü kez Türkiye Şampiyonu oldu.

Dalaman'da gerçekleştirilen Küçük Bayanlar Hentbol Türkiye Şampiyonası'nda Ankara Batıkent Spor Kulübü'nü final maçında 29-24 yenerek İzmir'in gurur kaynağı olan takım, şampiyonluk kupasını İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır'a getirdi.

Namağlup takımı makamında kabul eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'ne yapılan yatırımların, spora verilen önemin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Hızır, "Kulübümüzün iyi yetişmiş altyapısı ve onların her branşta aldıkları derecelerle gurur duyuyoruz. Bize namağlup şampiyonluk sevinci yaşatan kızlarımızı içtenlikle tebrik ediyorum. Halen 5 bini lisanslı, 16 bini yaz okullarında olmak üzere toplam 21 bin sporcumuz kulübümüzde spor yapıyor. Bir yandan gençlerin spor yapmasına olanak sağlarken, bir yandan onların boş vakitlerini değerlendirerek topluma iyi birer fert olarak kazanımlarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Küçük Bayanlar Hentbol Takımı'nın altyapısının çok güçlü olduğuna dikkat çeken Başantrenör Muhsin Devrim, "Çekirdekten yetiştirdiğimiz oyuncularımızla, büyük ücretlerle transferler yapmaya gerek duymadan, bu yıl da şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardık. Hedefimiz, kızlarımızı A takıma hazırlamak. 16 takımın kıyasıya yarıştığı Türkiye Şampiyonası'nın final müsabakası çok zorlu geçti. İlk yarı 12-12 biten maçı, etkili oyunumuz sayesinde 29-24 tamamlamayı başardık. Yenilgisiz kupa aldığımız için çok mutluyuz" dedi.

Şampiyon takım, Ersu Hızır'a ayrıca, geçtiğimiz hafta Aydın'da yapılan Yıldız Bayanlar Hentbol Türkiye Şampiyonası'nda ikincilik derecesi alan Yıldız Bayanlar Hentbol Takımı'nın kupasını da getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 14:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?