23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

DSP sözünü tuttu

Demokratik Sol Parti (DSP) Konak Belediye Başkan Adayı Erdal İzgi, kadınların siyasette etkin olması söylemini belediye meclis üyeliği listesinde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kadınlarımızı kandırmadık" dedi.

Kadınları siyasette yer almaları konusundaki hassasiyetlerine ilişkin açıklama yapan DSP Konak Belediye Başkan Adayı Erdal İzgi, her meslek ve yaş grubundan 10 kadın üyenin ana listelerinde yer aldığına dikkat çekti.

Kadınlar, kent kararları ve belediye çalışmalarındaki başarılarıyla alkışlayacaklarını ifade eden İzgi, Türk siyasetinde gençler ve kadınları ön plana çıkarmanın bugün önemli sıkıntılar yaratan ve hatta ülkenin önünü kapatan 'dar, sığ ve kadrocu' anlayışları yok edeceğini, ileriye yönelik yeni yapılanma ve sağlıklı gelişmelere yol açacağını ifade etti.

Başta Konak olmak üzere İzmir genelinde yüzde 30 kadın üyelik sözünü yerine getirdiklerini belirten İzgi, İzmir'in 6 ilçesinde, genç ve uzman bayan belediye başkan adaylarının da bulunduğunu dile getirdi.

Popülist politikayla hiç bir konuya yaklaşmadıklarını belirten İzgi, "Başarımızın paylaşımcılık ve ortak akılla geleceğini biliyoruz. Kadınlarımıza verdiğimiz önem bunun en çarpıcı örneğidir. Aynı anlayışın diğer partilerde de olması temennimizdir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 12:42:47
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 12:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?