23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Dünya çocukları Bergama'yı sevdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Bergama'ya davet edilen Kardeş şehirlerden KKTC-Lefke, Bosna-Hersek Sanski Most, Bulgaristan - Asanovgrad, Moldovya- Orhei ve Makedonya-Üsküp'den öğretmenleri ile birlikte gelen yaklaşık 150 kişilik çocuk ekibi, Bergama'yı renklendirdi.

Önceki gün kortej yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreni ardından Bergama'ya gelen misafir öğrenciler yerel kostümleri ile birlikte yanlarında öğretmenleri ve geldikleri şehirlerin birer temsilcileri olduğu halde Kaymakam Ahmet Ertan Yücel'i, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Kurmay Albay Haşmet Akyüz'ü, ilçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Haluk Demirağ'ı makamlarında ziyaret ettiler.

Ziyaretler esnasında karşılıklı görüş alış-verişi yapıldı. Makam ziyaretlerinde yabancı ülke çocukları duygu ve düşüncelerini bir kez daha dile getirdiler. Misafir edildikleri ailelerin yanında olmaktan mutlu olduklarını söyleyen yabancı ülke çocukları, “Bergama'da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Dünyanın hiçbir yerinde bir benzeri daha olmayan böylesine güzel bir çocuk bayramına katılma fırsatını bizi davet ederek gösteren herkese çok teşekkür ederiz” dediler.

Önceki gün başlayan ve 4 gün sürecek olan şenlik boyunca beş ayrı ülkeden gelen çocuklar yerel kostümleri ile Bergama'nın çeşitli noktalarında ülkelerine ait halk oyunlarını sergileyecekler. Bergama'nın tarihi ve ören yerlerini ziyaret edecek olan konuklar, 23 Nisan günü yapılacak olan resmi tören ve veda gösterilerinin ardından ilçeden ayrılacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 13:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?