23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

'Düş diyen hakemler vardı'

Fenerbahçeli eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, şu anda yorumculuk yaptığını, ama bir gün teknik direktörlüğe geri döneceğini söyledi.

Fenerbahçeli eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) İzmir Hilton Otel'de düzenlediği "İzmir'de Ayın Başarılı Futbolcusu, Teknik Direktörü ve Takımı" yarışması çerçevesinde gerçekleştirilen 'Günümüzde Türk Futbolu' konulu söyleşide açıklamalarda bulundu.

Mahmut Özgener'in Futbol Federasyonu Başkanı olmasının ardından ciddi çalışmalar yapıldığını ve hakemlerin özellikle son 4 haftadır başarılı maç yönettiğini ifade eden Dilmen, "Cem Papila, Ali Aydın, Bülent Demirlek gibi hakemler büyük kulüplerin baskısıyla gitti. Ahmet Çakar, Erman Toroğlu gibi isimler yorumlarıyla aslında hakemlere saygınlık kazandırıyor. Futbol oynadığımda ceza sahasına girdiğimde 'düş' diyen hakemler vardı" diye konuştu.

"İNŞALLAH BİR GÜN TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE GERİ DÖNECEĞİM"
Hayatı boyunca futbolculuk, teknik direktörlük ve yorumculuk olmak üzere 3 meslek icra ettiğini belirten Dilmen, bunların arasında futbolculuğu birinci, teknik direktörlüğü ikinci, yorumculuğu ise üçüncü sıraya koyduğunu ifade etti. Teknik direktörlüğe geri dönmeyi istediğini belirten Dilmen, "Yapı olarak bazen bazı şeyleri kaldıramıyoruz. Şimdilik kolay yolu seçtik diyelim, ama inşallah bir gün teknik direktörlüğe geri döneceğim'' dedi.

Belediyelerin kulüplere verdiği desteğin önemini vurgulayan Dilmen, Türkiye'de bu konuda haksız rekabet yaşandığını dile getirdi. İzmir'deki belediyelerin kulüplere yardımcı olmaya çalıştığını, ancak bunun yetersiz kaldığını belirten Dilmen, Kayseri'deki iki kulübe sezon başında 5-10 milyon dolarlık yardımda bulunulduğu bir tabloda, ne Altay'ın ne de Karşıyaka'nın bu rekabetin içinde olmasının mümkün olmadığını kaydetti. Siyasetin futbola girmesinin haksız rekabeti beraberinde getirdiğini, ancak doğru

transfer politikalarıyla doğru işler yapılacağına inandığını ifade eden Dilmen, ''İzmir takımları doğru transfer politikalarıyla belli yerlere gelecektir. Bazı takımların bütçelerinin lige çıkmak için yeterli olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

"MİLLİ TAKIMIN GRUPTAN ÇIKMA ŞANSI YÜZDE 20'LERE DÜŞTÜ"
Milli Takım'ın İspanya maçlarından daha çok Estonya ve Belçika maçlarında sıkıntı yaşadığını belirten Dilmen, Dünya Kupası grup elemelerinde İspanya'ya her iki maçta da yenilen Türk Milli Takımı'nın şansının yüzde 20'lere düştüğünü söyledi. Turkcell Süper Lig'in bitimine 8 hafta kaldığını ve Sivasspor'un lider olduğunu hatırlatan Dilmen, Sivasspor'un şampiyonluk mücadelesinde olmasının Türk futbolu adına çok önemli olduğunu vurguladı.

Hafta sonunda oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Dilmen, ''Mustafa hoca berabere bitse diye dua ederdi. Beraberlikte iki takım da kaybeder. Hangi takım galip gelirse avantaj sağlar'' dedi. Beşiktaş'ın teknik direktör Mustafa Denizli ile çok ciddi bir çıkış yakaladığını söyleyen Dilmen, Mustafa Denizli'nin Beşiktaş için doğru tercih olduğunu belirtti.

"BATUHAN'DA GELECEK GÖRMÜYORUM"
Eskişehirspor'da kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz ile ilgili bir soru üzerine Dilmen, her sporcunun hata yapacağını, kendilerinin de zamanında hata yaptığını belirterek, ''Batuhan'ın Fenerbahçe maçı öncesinde kamptan gitmesi, kendi adına, ailesi ve geleceği adına günah. Eskişehirspor'da kadro dışı kaldı. İşin kötü tarafı 'ben gitmedim' diyor. Hocadan özür dilersin, olur biter. Beşiktaş'ta oynamıyordu. Onu doğru yola sevk edecek bir büyük lazım. Böyle devam ederse hem kendisi, hem ailesi, hem de geleceği adına kötü olur. 70 milyon, 18 yaşındaki bir çocuktan umut bekliyor. Ben şahsen geleceğini açık görmüyorum. İnşallah beni yanıltır" dedi. Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal'ın çok başarılı bir teknik adam olduğunu belirten Dilmen, Manisaspor ve Diyarbakırspor'un ilk ikide ligi bitireceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Yarışmada İZVAK jurisi tarafından belirlenen Şubat ayının en başarılı takımı Altay, en iyi teknik direktör Altay'ın hocası Tahir Karapınar ve Siyah-beyazlı ekibin genç kalecisi Gökhan Değirmenci de ayın en başarılı futbolcusu ödüllerini aldı. Yarışmada Mart ayının başarılılarını belirlemek üzere toplanan jüri, 47 puanla Bucaspor'u ayın takımı seçti. Bucaspor teknik direktörü Kemal Kılıç, 46 puanla ayın teknik direktörü oldu. Sarı-lacivertli ekibin oyuncusu Erman Özcan da 13 puanla Mart ayının en başarılı futbolcusu oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 15:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?