23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Engelli adayların ÖSS heyecanı

İzmir'de, üniversiteye girmeye aday engelli gençler, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) İzmir Fen Lisesi'nde girdi. Üniversite hayali kuran binlerce genç gibi sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulun bahçesinde toplanan engelli adaylar, en büyük hayallerinin "üniversiteyi kazanabilmek" olduğunu dile getirdi.

ÖSS'ye katılan engelli gençler sınava girecekleri okula aileleriyle ya da arkadaşıyla geldi. Engelli üniversite adaylarının kimileri koltuk değnekleri kimileri ise yakınlarının yardımıyla okulu bulabildi. ÖSS'ye ilk kez girdiğini belirten engelli ikiz kardeşler Kaan Ulucak (18) ve Sercan Ulucak (18) babaları tarafından araçtan indirilerek tekerlekli sandalyeye bindirildi. Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi mezunu olan ikiz kardeşler Kaan ve Sercan Ulucak, sınav için çok çalıştıklarını belirterek, "Aylardır ÖSS için çalışıyoruz. Sınavda elimizden geleni yapacağız. İnşallah çalışmalarımızın sonucunu alırız. Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanmak istiyoruz" dedi.

Görme engelli olan Şükriye Albayrak ise, sınava çevresindekilerin okuduklarını dinleyerek hazırlandığını söyledi. Yaşadığı zorlukları kimsenin yaşamasını istemediğini anlatan Albayrak, şöyle konuştu: "Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü'nü kazanmak istiyorum. Benim gibi öğrencilere tarihi kendim anlatmak istiyorum. Benim yaşadığım zorlukları onlar yaşamasınlar."

Okula annesi Gülefer Yıldız'ın yardımıyla tekerlekli sandalye ile getirilip götürülen Uygar Yıldız'ın çok başarılı bir öğrenci olduğu belirtildi. Okulu birincilikle bitirdiğini, teknolojiye çok meraklı olduğunu belirten Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Yüksek Teknoloji Enstitüsü Genetik Bölümü'nü istiyorum. Sınava çok çalıştım. İnşallah kazanırım."

Büyükşehir Tekerlekli Basketbol Takımı oyuncusu ve aynı zamanda Milli Takım'da Avrupa ikinciliği olan Haktan Özünver ise muhasebeci ya da gazeteci olmak istediğini belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 16:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?