23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Engelli kız kayıplara karıştı

İzmir'de oturan yüzde 80 engelli Mukaddes Kader Yıldırım, internetten tanıştığı ve evlenme vaadinde bulunan bir erkekle kayıplara karıştı.

İki haftadır evine dönmeyen, ağabeyinin kasada sakladığı 18 bin TL'sini de alarak kayıplara karışan Yıldırım'ın ailesi, endişeli bekleyişlerini sürdürürken, sağ salim geri dönmesini umutla beklediklerini dile getirdi.


Karşıyaka ilçesinde oturan, doğuştan elleri ve ayakları olmayan, yüzde 80 engelli, 34 yaşındaki Mukaddes Kader Yıldırım, geçen 22 Haziran'da, doktora giden annesi Rukiye Yıldırım'a, cep telefonundan mesaj atarak "Aşkımı buldum. Gidiyorum" diyerek evden ayrıldığını bildirdi. Olayın duyulmasıyla birlikte eve dönen Yıldırım'ın annesi Rukiye ve emekli işçi babası Celal Yıldırım, kızlarının evden ayrılırken, işten çıkarılan ağabeyi Ömer Yıldırım'a tazminat olarak verilen ve kasada sakladığı 18 bin TL ile 2
cep telefonu ve 1 dizüstü bilgisayarın yerinde olmadığını farketti. Kızlarının ellerini kullanamaması, yardım olmadan yerinden kalkamaması nedeniyle araştırmaya başlayan aile, Mukaddes Kader Yıldırım'ın internetten tanıştığı İ.G.'yle ortadan kaybolduğunu öğrendi. İ.G.'nin eve gelip kasayı açarak parayı aldığı ve otomobile bindirdiği Yıldırım'la kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

Şok geçiren Yıldırım çifti, hemen polise ve Cumhuriyet Savcılığı'na gidip kayıp başvurusunda bulundu. Umutla evine dönmesini bekleyen, araştırmalarında İstanbul'da olduğunu öğrendiği kızına kavuşmak isteyen gözü yaşlı anne Rukiye Yıldırım, "Ben ona 34 senedir bakıyorum. Canımı, dişime taktım. Sırtımda okula götürdüm, eğitimini almasını sağladım. Ancak internette karşısına çıkan biri evlenmek için onu kandırmış. Evde para da olduğunu, engelli maaşı da aldığını öğrenmiş. Daha sonra gelip kandırarak götürmüş. Başına kötü bir şey gelmesinden korkuyoruz. Ciğerimiz yanıyor. Elimiz kolumuz bağlı, eve tekrar sağ salim getirilmesini
bekliyoruz" dedi.


Baba Celal Yıldırım ise, "Hiç kimse bize yardımcı olmuyor. Belki de o adam para bittikten sonra kızımı öldürüp bir kenara atacak. Düşündükçe acımız bir kat daha arttıyor. Kendisi engelli olduğu için fırsatını bulsa bile evine tekrar dönemez. Yetkililerin sesimizi duyup, peşlerine düşerek evladımı evine getirmesini bekliyorum" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 21:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mukaddes yıldırım güner IP: 88.243.137.xxx Tarih : 12.08.2009 21:59:19

ben mukaddes kader kandırılmadım evlendim resim göndereyim görün kapak yapın bilmeden yazmayın