23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Engelli öğrencilerin büyük başarısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi'nde resim ve çizgi eğitimi alan Seda ve Elif, yüzlerce sağlıklı öğrencinin katıldığı karikatür yarışmasında özel ödül kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi'nde resim ve çizgi eğitimi alan öğrenciler, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi'nin düzenlediği Ulusal ve Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması'nda yüzlerce sağlıklı öğrenci arasında birincilik ve ikincilik elde eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi öğrencileri, son olarak katıldıkları Rotary Derneği'nin karikatür yarışmasında da özel ödül aldı.

İzmir Rotary Derneği'nin bu yıl 6'ncısını düzenlediği Altınçizgi Karikatür Yarışması'nda özel ödül, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi'nde resim ve çizgi eğitimi alan Seda Duman (16) ve Elif Toprak'a (15) layık görüldü. İlköğretim yaş grubuna yönelik olarak düzenlenen ve 390 öğrencinin katıldığı 'Susuzluk-Kuraklık' konulu karikatür yarışmasında engelli iki öğrencinin aldığı ödüller, azmin ve başarının engel tanımadığını bir kez daha kanıtladı.

Balçova Palmiye Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde engelli öğrenciler ödüllerini, yarışma komitesinde yer alan Yıldız Şima'dan aldı. Merkezde eğitim alan engelli çocukların el becerisi ve hayal güçlerini resim çalışmaları ile desteklediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi resim öğretmeni Tolga Sakarya, 18 çalışmayla katıldıkları bu yarışmada elde ettikleri başarının hem çocukları hem de kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 13:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?